Nieuws

Coolblue heeft nu ook eindelijk een applicatie beschikbaar voor Android-gebruikers

Waar de online retailer tot nu toe altijd nog een officiële applicatie voor Android miste, is er nu dan ook eindelijk een Android app beschikbaar naast de iOS app die al veel eerder beschikbaar kwam.

Coolblue had al een behoorlijke tijd een applicatie beschikbaar voor op iOS. Opvallend zou je zeggen, de meeste gebruikers zitten immers op Android. Gelukkig heeft het bedrijf deze verwarring nu opgelost en staat er nu een officiële variant van Coolblue in de Google Play Store. Geen beta-programma, deze is er immers intern al geweest bij Coolblue.

Zodra je de app voor de eerste keer opent krijg je direct de vraag welke taal je hem op wilt instellen. De app is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans, net als de webshop van Coolblue. Als je doorschiet naar het tabblad ‘Mijn Coolblue’ kan je ook direct inloggen met je Coolblue account, het is immers mogelijk om met de applicatie bestellingen te plaatsen.

Zoeken

Voordat je iets kan bestellen moet je eerst het juiste product vinden, dit werkt in de app eigenlijk net als op de website. Er zijn voldoende opties beschikbaar om te filteren, waarna je binnen een paar klikken het juiste product kan vinden. Mocht je nog de ‘ongezouten’ mening willen lezen van klanten over het product, dan is dit ook mogelijk via de applicatie. Bestellen is mogelijk via de applicatie, en verloopt veilig via de bank-applicatie die op je telefoon staat. Na het plaatsen kan je via de app bijhouden waar je bestelling is toegekomen, en deze traceren zodra de zending is meegegeven met de postdienst.

De Beginbaas van Coolblue, Pieter Zwart, had overigens ook nog wat op te merken over de applicatie: “Met de Android-app kunnen we nóg meer klanten blij maken. Klanten kunnen vanaf nu feedback geven en elke 2 weken een verbeterde versie verwachten.” Het feit dat Coolblue van plan is om de app elke twee weken te voorzien van een update is optimistisch, maar past wel binnen de slogan van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business