Nieuws

OnePlus geeft ‘oudere’ OnePlus 5/5T ondersteuning voor Project Treble via OxygenOS 5.1.5 update

OnePlus had met de OnePlus 2 en X geen geweldige updatehistorie. Dit is nu wel een heel stuk anders, en krijgen de OnePlus 5 en 5T onverwachts zelfs ondersteuning voor Project Treble.

Dat OnePlus van plan van was de OnePlus 5 en 5T ondersteuning te geven voor project Treble was inmiddels al bekend, eerder verscheen er immers al een officiële Open Beta update die de functionaliteit toevoegde. Inmiddels is het een tijdje verder en is inmiddels ook ondersteuning voor Project Treble in een stabiele versie terechtgekomen; opvallend is dat OnePlus daar niks van heeft vermeld.

Project Treble wordt toegevoegd aan de OnePlus 5 en 5T via de OxygenOS 5.1.5 update welke gebaseerd is op Android 8.1.0 Oreo met OnePlus’ softwareschil OxygenOS. Veel grote wijzigingen lijken er op eerste zicht niet te zijn aan de update, de changelog geeft enkel aan dat het invoeren van de pin op je vergrendelingsscherm verbeterd is. Dat is niet waar de update om draait, dat is namelijk vooral de beveiligingspatch van augustus en de toevoeging van Project Treble.

Achterliggende gedachten

Toen beide toestellen eenmaal op de markt waren gebracht, maar geen van beide ondersteuning hadden voor Project Treble vroegen veel gebruikers zich af of dit nog zou komen. Het antwoord van OnePlus zou, zo bleek niet veel later, luid en duidelijk zijn: Nee. Bij de hechte ontwikkelaars-gemeenschap van OnePlus bleef dat lang doordreunen, maar ze legde zich erbij neer. Nu OnePlus toch Project Treble aan de toestellen toevoegt opent er een geheel nieuw hoofdstuk.

Door middel van Project Treble kunnen updates in de toekomst bijvoorbeeld veel sneller uitgevoerd worden. De wachttijd voor nieuwe versies van Android worden zo verlaagd, grotendeels te danken aan de manier waarop Project Treble de scheidingslijn legt tussen firmware van fabrikanten en de basis van Android. Er is geen precieze reden bekend waarom OnePlus toch ondersteuning voor Project Treble toe wilt voegen. De kans is echter groot dat het te maken heeft met de nieuwe update-strategie waarbij de OnePlus 5 en 5T nog tot 2020 software-updates zullen ontvangen.

Uitrol

Inmiddels lijkt de update wel het grootste gedeelte van de gebruikers te hebben bereikt. Het kan soms tot twee weken duurt tot een update beschikbaar is, mocht je daar niet op willen wachten: stel een VPN in op Canada of Duitsland en je zal de update direct ontvangen. Neem er wel even de tijd voor, de update weegt in zijn totaliteit 1611 MB.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business