Nieuws

Sony’s nieuwe Aibo kost een klein fortuin

Aibo, de robotpuppy van Sony, heeft een update gekregen die gisteren aangekondigd is. Ook de prijs van de robot heeft een update gekregen en bedraagt nu $2 899.

Iedereen met een hond als huisdier is het erover eens dat het niet goedkoop is om een viervoeter in huis te hebben. Op dat vlak doet de nieuwe versie van Sony’s robotpuppy Aibo het alleszins niet slecht. Deze nieuwe versie is vanaf september te koop in de VS en heeft een prijskaartje van $2 899. Maar ook op andere vlakken geeft hij je een gelijkaardige ervaring die een echte hond je ook zou geven.

Als je Aibo uit de doos haalt, is de ervaring ongeveer hetzelfde als thuiskomen met een puppy. De robot kent namelijk geen trucjes en zal niet naar je luisteren. Maar naarmate je meer met de robot speelt, zal hij je gezicht herkennen, ontdekken hoe hij moet zitten, liggen en beter afgericht worden in het algemeen. De niet al te lage prijs bevat ook drie jaar van de AI Cloud-service van Sony die opslaat wat Aibo elke dag bijleert en de AI-algoritmes verbetert. Verder levert Sony ook speeltjes mee waaronder het Aibone en een roze balletje.

De robotpuppy is gemaakt met het oog op interactiviteit en dat is duidelijk merkbaar in de hardware. Aibo heeft namelijk een hoop sensors, camera’s en aandrijvingen om hem te activeren en zo interactief mogelijk te maken. De camera op zijn rug helpt hem teruggaan naar het oplaadstation wanneer nodig en de neuscamera helpt hem bij het vinden van zijn Aibone en het herkennen van tot wel honderd familieleden en vrienden door middel van gezichtsherkenning. Verder is er een bijbehorende app voor de puppy waarmee je hem trucjes kan leren en zijn kennis kan nagaan. En tot slot zullen meerdere robots, net zoals echte honden, met elkaar spelen wanneer je hen bij elkaar brengt.

Aibo is vanaf september te bestellen in de Verenigde Staten voor $2 899. Sony heeft ook aangekondigd dat het hier gaat om een limited-edition product, maar heeft hierbij niet gezegd hoeveel puppy’s ze exact zullen produceren. Of we deze viervoeter dus ooit hier zullen aantreffen, is nog niet bekend. Als je hem toch graag zou willen hebben, kan je voorlopig alleen hopen op het beste en een kleine €3 000 opzij houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business