Nieuws

LG pakt uit met mechanisch exoskelet

Het eerste mechanische exoskelet van LG zal onthuld worden op IFA 2018. De LG CLOi SuitBot zal de benen van gebruikers ondersteunen en hen meer spierkracht geven.

De LG CLOi SuitBot weet zich te onderscheiden van alle voorgaande robots van het bedrijf. Het gaat hier namelijk niet om een volledige robot, maar om een exoskelet dat je kan dragen als een broek. Het exoskelet heeft bewegende ledematen en aangepaste schoenen waardoor gebruikers het makkelijk aan en uit kunnen doen. Het doel van de technologie is een natuurlijke verbetering te vormen wanneer je wandelt, staat en werkt. Vooral personen die zwarte voorwerpen moeten optillen of zware machines moeten bedienen, zullen baat hebben bij dit nieuwe toestel.

De SuitBot maakt tot slot deel uit van een grotere serie dienstrobots. Het exoskelet zal dan ook verbinding kunnen maken die robots waardoor deze samen een slim netwerk kunnen vormen. Werknemers in het exoskelet zullen op deze manier kunnen communiceren met o.a. schoonmaakrobots en vervoersrobots. Deze eerste draagbare robot lijkt voorlopig uitsluitend bedoeld te zijn voor fabrieken, aangezien LG niets heeft aangegeven over de verkoop ervan aan het grote publiek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business