Nieuws

HMD Global is de nieuwe eigenaar van Nokia merknaam Pureview

Nokia Mobile is sinds 2016 onderdeel van HMD Global, een bedrijf opgezet door ex-werknemers van Microsoft en Nokia. Het bedrijf krijgt nu de beschikking over de ‘oude’ Nokia merknaam Pureview.

HMD Global Oy, ofwel HMD, is sinds 2016 de eigenaar van Nokia Mobile en heeft sindsdien ook verschillende smartphones op de markt gebracht onder deze merknaam. Wat positief opvalt is het doel van HMD om zo veel als mogelijk van het verleden van Nokia Mobile terug te halen in haar smartphones. Een nieuwe stap daarin lijkt nu het terughalen van de Pureview merknaam om deze mogelijk in de toekomst weer te kunnen gebruiken.

[related_article id=”216538″]

Het European Union Intellectual Property Office (EUIPO) heeft sinds kort, zo vond NokiaMob uit, een nieuwe eigenaar vermeld staan bij de Pureview merknaam. Deze overdracht lijkt vrij recent nog plaats te hebben gevonden, om precies te zijn op vorige week donderdag. Er lijkt echter al langer het een en ander om te gaan binnen de merknaam, aldus de gegevens die de EUIPO beschikbaar heeft. Of HMD de merknaam gratis heeft mogen overnemen, of dat er een geldbedrag mee gemoeid is, is niet bekend.

Camerafocus

Dat HMD nu tevens de Pureview merknaam heeft verkregen geeft wel aan dat het bedrijf, net als het vroegere Nokia Mobile, haar focus wilt gaan leggen op de camera’s. Dit is daar echter niet de eerste stap van; eerder kocht het bedrijf namelijk ook al de rechten op het gebruik van de camera interface welke vroeger aanwezig was bij de Nokia Lumia smartphones. Ook maakt het bedrijf sinds 2017 weer gebruik van Carl Zeiss lenzen, zoals al het geval was bij eerdere Nokia smartphones.

Hoe HMD Global, ofwel het huidige Nokia Mobile, van plan is de merknaam ‘Pureview’ te gaan gebruiken is nog onbekend. In de oude Nokia toestellen die er gebruik van maakte, zoals de Nokia 808 Pureview en de Nokia 1020 was Pureview ook vooral verbonden aan specifieke technieken voor hard- en software. Of HMD ook de rechten heeft weten te verkrijgen voor het gebruik van deze technieken is vooralsnog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business