Nieuws

Google Go zoekapp kan nu websites voorlezen

De lichtgewicht zoekapp Google Go voor opkomende markten bestaat intussen ongeveer een jaar. Voortaan is de app ook uitgerust met een functie die webpagina’s kan voorlezen aan gebruikers.

Appontwikkelaars zijn zich ervan bewust dat opkomende markten zoals India vaak niet over internet van hoge kwaliteit beschikken. Daarom duiken er na verloop van tijd vaak lichtgewicht versies op van bepaalde apps, die initieel bedoeld zijn voor die gebieden. Zo zijn er intussen Messenger Lite, Facebook Lite en Twitter Lite. Ook Google Go is een voorbeeld van een lichtgewicht app om de populariteit van Google te verhogen. Deze app richt zicht vooral op India en kan voortaan ook webpagina’s voorlezen aan gebruikers.

Google Go maakt deel uit van een serie apps die ontworpen zijn om te werken op smartphones met Android Go. Dit besturingssysteem is ontworpen voor betaalbare smartphones met basisspecificaties die vaak gebruikt worden in opkomende markten. De browser van Google voor deze besturingssystemen heeft gisteren een update gekregen en kan nu in 28 verschillende talen webpagina’s voorlezen. De app zal gebruik maken van AI om de belangrijkste delen van een website op te sporen zodat alleen die delen voorgelezen worden. Verder is de technologie van Google Go ontwikkeld om te werken op 2G-verbindingen terwijl deze een minimum aan mobiele data verbruikt.

De voorleesfunctie zelf heeft daarnaast verschillende instellingen zodat deze kan werken op maat van elke gebruiker. Zo is het mogelijk om de leessnelheid in te stellen en worden de voorgelezen delen gemarkeerd op het scherm. Hierdoor kan de functie ook nuttig worden bij het aanleren van nieuwe talen. Google zelf zegt dat de app het makkelijker maakt voor gebruikers om lange teksten op te nemen en handig is bij het multi-tasken.

Voorlopig is deze functie uitsluitend beschikbaar voor Google Go. De algemene Google zoekapp kan dus nog geen websites kunnen voorlezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business