Nieuws

Google viert 10e verjaardag Google Chrome met een speciale Dino easter egg game

Google Chrome kwam afgelopen zondag 10 jaar geleden beschikbaar als tegenhanger van Internet Explorer. Google laat de 10e verjaardag niet ongezien voorbijgaan en viert het in de aloude Easter Egg.

Op 2 september 2008 werd Google Chrome officieel gelanceerd als tegenhanger van Internet Explorer. De laatstgenoemde browser had bijna de gehele markt in handen, vooral omdat de browser standaard voorgeïnstalleerd stond op elke machine met Windows. Een geweldige browser bleek het achteraf niet, met meer dan een paar beveiligingslekken en snelheidsproblemen. Google wist daar met zijn browser goed op in te spelen, dat blijkt ook uit het succes, nu, 10 jaar later. Precieze cijfers vanuit Google zijn niet bekend, maar StatCounter schat erop dat ongeveer 66% van de gebruikers met een desktop voornamelijk Google Chrome gebruikt.

Dat het team achter Chrome niet enkel bezig is met serieuze zaken blijkt wel uit de ingebouwde Dino Easter Egg game. Er is slechts één manier om deze Easter Egg tevoorschijn te krijgen, het is namelijk niet mogelijk deze te zien als je verbonden bent met internet. Google heeft de Dino game namelijk zo in elkaar gezet dat deze tevoorschijn komt zodra je internetverbinding eruit ligt. Eerst zie je dan de standaardpagina over de manieren om weer internet te verkrijgen. Een druk op de spatiebalk start de game, welke je mogelijk kan helpen om door de tijd te komen mocht het internet er een langere tijd uit liggen.

Verjaardags-editie

Het mag dan een game zijn die Google al jaren geleden heeft ingebouwd, een kleine verrassing voor de verjaardag van de browser is niet teveel gevraagd. Allereerst heeft de Dino met de verjaardagseditie een feesthoedje op, waarmee deze feestelijk over de cactussen kan springen. Onderweg zijn er op de achtergrond ballonnen te zien. Ook komt de Dino met de verjaardagseditie taarten tegen in plaats van gevaarlijke vogels. Mocht je willen zien wat Google ervan heeft gemaakt, schakel gerust je internet een paar minuten uit en game on. De verjaardagseditie is enkel in de maand september beschikbaar in Google Chrome.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business