Nieuws

Xiaomi Mi Mix 3 zal eerste smartphone zijn met officiële ondersteuning voor 5G-netwerken

Waar Motorola met de Z3 en een MotoMod eerst nog hoopte de eerste smartphone met 5G-ondersteuning te zijn, neemt Xiaomi de kroon nu over met de Xiaomi Mi Mix 3.

Xiaomi is de afgelopen jaren niet het merk geweest met de meeste innovatie op een smartphone. Nu gaat dit niet veranderen met de nieuwe variant van de Xiaomi Mi Mix, maar naar alle waarschijnlijkheid zal het bedrijf toch een aantal interessante functies in de telefoon inbakken. Eerder deze week verscheen er al een foto online van de Mi Mix 3 met een uitschuifbare cameramodule. Deze heeft veel gelijkenissen met deze van de OPPO Find X, het gaat daar niet om een enkele camera die omhoogschuift, maar juist de gehele module van de achterkant. Ook krijgt de Xiaomi Mi Mix 3 als eerste ondersteuning voor 5G-netwerken.

Op het Twitteraccount van Donovan Sung verscheen maandag een foto waar duidelijk op te zien was dat het toestel verbinding had met een 5G-netwerk. De kans is groot dat de foto is gemaakt in een testlab gezien dat de uitrol van 5G nog vrijwel nergens van start is gegaan. Op de achtergrond is duidelijk te zien dat er verschillende 5G-netwerken worden getest waaronder band N78 en N257. De laatstgenoemde band is in staat om internetsnelheden tot tientallen Gbps mogelijk te maken. Het nadeel van het gebruik van deze banden is dat de afstand waarbinnen dit netwerk signaal uit kan sturen relatief kort is, terwijl de snelheden binnen dat gebied heel hoog liggen. De andere band, N78, ligt daarentegen een stuk lager in het spectrum en kan daarmee over langere afstanden signalen uitsturen, weliswaar met een lagere snelheid.

Hardware

Om dit mogelijk te maken zal Xiaomi zo goed als zeker winkelen bij Qualcomm. Dit bedrijf heeft momenteel de X50-modem in combinatie met de Snapdragon 845 SoC werkend gekregen voor het 5G netwerk. Het nadeel voor Xiaomi blijft op dit moment dat de ontwikkelingen van 5G nog in volle gang zijn, daarmee blijft het dus nodig om behoorlijke antennes in te bouwen, waar dat met 4G inmiddels niet meer nodig is. Hoe dit zal reflecteren bij de dikte van de smartphone is nog onbekend, de foto’s die tot nu toe verschenen toonde enkel foto’s van de voorkant.

Wanneer Xiaomi officieel het toestel naar de markt kan brengen is nog niet aangekondigd. Wel doen er verschillende geruchten de ronden dat het toestel volgende maand al zijn intrede doet in het gamma van Xiaomi. 5G blijft voor nu een mooie toevoeging, maar de vraag is hoe bruikbaar dit zal zijn voor de meeste gebruikers wereldwijd. De eerste 5G-netwerken zullen in de Benelux waarschijnlijk pas over twee jaar arriveren, al zat dit in de Verenigde Staten en in China waarschijnlijk wel al sneller het geval zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business