Nieuws

Nieuwe Google AI tool moet kindermisbruik sneller opsporen

Vanaf nu kan er tot 700 procent meer wansmakelijke content verwerkt worden terwijl er eveneens minder personen bij betrokken hoeven te zijn.

Artificiële Intelligentie wordt vandaag de dag steeds vaker gebruikt in de tech-industrie en kan ons leven vaak makkelijker maken. Zo ook als het gaat om afbeeldingen van kindermisbruik op internet. Google bracht op maandag immers een gratis tool uit die deze beelden makkelijker moet opsporen zodat er in de toekomst minder echte personen direct met de content in aanmerking zullen komen.

De tool maakt deel uit van Googles Content Safety API en is ontwikkeld in samenwerking met de Internet Watch Foundation, een belangrijk online meldpunt voor kindermisbruik. Er wordt gebruik gemaakt van diepe neurale netwerken om zo tot 700 procent meer te kunnen verwerken dan voordien. Google zal de tool beschikbaar maken voor dienstverleners, NGO’s, en andere technologiebedrijven zodat zij deze op grote schaal kunnen inzetten tegen misbruik.

Volgens hoofdingenieur Nikola Todorovic en product manager Abhi Chaudhuri geeft het aan kinderen die vandaag de dag het slachtoffer zijn van seksueel misbruik een veel grotere kans om geïdentificeerd en beschermd te worden. Ook IWF is tevreden met de tool, die volgens hen voor een veiliger internet moet zorgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business