Nieuws

Google experimenteert met pendelknop in Google Maps

De Google Maps app beschikt op dit moment over drie knoppen: Verkennen, Auto en OV. Nu blijkt dat Google experimenteert om deze twee knoppen samen te voegen in een allesoverkoepelende pendelknop.

De nieuwe functionaliteit werd ontdekt door Android Police, dat aan de slag ging met Google Maps voor Android (versie 9.85.2) en de nieuwe toevoeging daar zag. Bij het klikken op de pendelknop zouden gebruikers twee mogelijkheden gepresenteerd krijgen: ‘Naar werk’ en ‘Naar huis’. Vervolgens worden er aangeraden en alternatieve routes getoond.

Via de instellingen kan er ook nog steeds gewisseld worden tussen standaard-, satelliet- en terreinweergave. De test is op moment van schrijven zichtbaar voor een beperkt aantal gebruikers, maar er wordt verwacht dat Google de aanpassing binnenkort overal zal uitrollen.

Volgens Android Police maakt de nieuwe interface de gebruikerservaring gestroomlijnder, maar is de optie om ‘Naar werk’ en ‘Naar huis’ te kiezen slecht gepositioneerd. Die staat namelijk helemaal bovenaan waardoor deze minder makkelijk te bedienen is op telefoons met grotere schermen. Verder wordt het ook interessant om te zien hoe goed Google Maps gaat kunnen voorspellen naar waar je precies wil pendelen.

Voorlopig toont Google Maps enkel de knoppen ‘Auto’ en ‘Ov’

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business