Nieuws

Samsung teaset lancering vouwbare smartphone later dit jaar

De vouwbare smartphone is een project waar Samsung al jaren aan werkt. Later dit jaar krijgen we hopelijk het resultaat te zien.

Als je momenteel een vouwbare gsm op Instagram zou zien verschijnen, gaat dit waarschijnlijk gepaard met hashtags als #ThrowbackThursday of #Nostalgie. Samsung kan daar binnenkort wel eens verandering in brengen. Het bedrijf werkt al jaren aan een nieuw soort van vouwbare smartphone en eind dit jaar gaan we (misschien) eindelijk het resultaat te zien krijgen.

DJ Koh, de CEO van Samsung, liet vallen dat hun vouwbare smartphone mogelijk onthuld kon worden op de ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf in november. Het is nog niet duidelijk of het toestel dan ook meteen in de winkelrekken zal komen te liggen. Koh gaf toe dat het ontwerpen van deze smartphone geen pretje was en de nodige uitdagingen met zich mee bracht.

Het eerste prototype van een buigbare OLED-display verscheen reeds in 2012. Intussen zijn we zes jaar verder en is de enige vouwbare gsm die ik ooit heb vastgehad mijn oude Nokia 2760, die al een kleine tien jaar met pensioen nu. Samsung heeft naar verluidt ook smartphones met twee schermen getest met het oog op dit nieuwe model dat waarschijnlijk tot de Galaxy Note-reeks zal behoren.

Veel details over het uiteindelijke resultaat van het toestel weten we dus nog niet. Naast onderstaande promovideo uit 2014 zijn er ook geen officiële berichten van Samsung over de smartphone verschenen. In november komen we hopelijk meer te weten over de langverwachte vouwbare smartphone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business