Nieuws

OnePlus maakt eerste officiële beta Android 9.0 Pie beschikbaar voor gebruikers

De OnePlus 6 kreeg direct na zijn onthulling een voorproefje van Android 9.0 Pie. Nu krijgt het toestel ook een eerste officiële Open Beta update, deze is nu per direct te downloaden.

Met de officiële onthulling van Android 9.0 Pie tijdens Google I/O eerder dit jaar was OnePlus een van de eerste fabrikanten die ook mee mocht doen met de Developer Previews die Google uitrolde voor haar Pixel-toestellen. De nieuwe beta die OnePlus maandag beschikbaar heeft gemaakt heeft daar vrij weinig mee te maken en is gebaseerd op stabiele code direct beschikbaar gesteld in de AOSP repository.

Android 9.0 Pie

Natuurlijk brengt de update naar Android 9.0 Pie allerhande wijzigingen met zich mee betrekkende de achtergrondprocessen en frameworks. Een van de belangrijke nieuwe functies is Adaptive Battery. Daarmee houdt de functie door middel van AI je gebruikspatroon in de gaten. Gebruik je een app vaak niet, dan zal deze app ook geen ruimte krijgen om achtergrondprocessen uit te voeren. Ook biedt Android 9.0 Pie nu de mogelijkheid om apps te blokkeren om überhaupt in de achtergrond te draaien; als je in het instellingen-menu zoekt voor ‘Adaptive Battery’ zal daar een nieuw menu verschijnen. Vanuit dit menu krijg je ook voorstellen om bepaalde apps achtergrondverbruik te ontzeggen.

De meeste wijzigingen liggen echter vooral op de voorgrond. OnePlus heeft bij de update naar Android 9.0 Pie een groot deel van het nieuwe uiterlijk weten te behouden. Zo is het gehele instellingen-menu vernieuwd met een dikke laag verf. In plaats van de lange lijst met instellingen zijn er nu vee meer instellingen onder een dak gekoppeld. Ook is duidelijk zichtbaar dat de algehele UI van OxygenOS met Android Pie een stuk ronder is geworden. Een leuke toevoeging van OnePlus blijft dat het mogelijk is om verschillende accentkleuren te gebruiken, evenals verschillende thema’s.

Navigatie

Google heeft vanaf Android Pie ook de manier van navigeren aangepast, een wijziging die OnePlus heeft meegenomen. Voorheen was er al de mogelijkheid de drie on-screen knoppen te gebruiken en de swipe-navigatie. De zogenoemde Pixel navigatie die met Android 9.0 werd geïntroduceerd is ook meegekomen in de eerste beta voor de OnePlus 6. Daarmee is er nu de mogelijkheid om uit drie verschillende manieren van navigatie te kiezen.

Over het getal ‘3’ gesproken, de eerste beta van Android Pie brengt ook de derde versie van OnePlus’ Gaming Modus mee. Daarmee worden storende notificaties tijdens het gamen, inclusief telefoongesprekken – mits dat ingesteld wordt – buiten gehouden. Voorheen was er al ondersteuning voor de ingebouwde telefoon-app, maar ook 3rd party applicaties worden nu ondersteund.

‘Problemen’

Zoals meestal het geval is met een ‘beta update’ zijn deze niet onder de nodige problemen. Ook ditmaal is dat niet veel anders. OnePlus geeft zelf aan dat sommige applicaties mogelijk niet zo zullen werken als verwacht. Ook zal een service als Google Pay niet werken, dit wordt veroorzaakt door problemen die verschijnen in beta build van OnePlus betrekkende de Google Mobile Services certificatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business