Nieuws

Foto’s gelekt via het Chinese Weibo tonen mogelijk de OnePlus 6T

Met de OnePlus 6 die in mei werd uitgebracht, wordt het bijna tijd voor zijn opvolger. Zoals het bij OnePlus loopt met productvernieuwingen zal er waarschijnlijk snel een T-variant van de OnePlus 6 verschijnen.

Op 22 mei bracht OnePlus eindelijk de opvolger van de OnePlus 5T op de markt in de vorm van een geheel nieuwe OnePlus 6. Voor het eerst deed OnePlus weg met het aluminium om nu juist te kiezen voor een behuizing gemaakt van glas aan de voor en achterkant met aluminium aan de zijkanten. Met de OnePlus 6T zet het bedrijf dit waarschijnlijk door, maar dan wel wederom met een vernieuwd design aan de voorkant – zo blijkt nu uit beelden die verschenen op het sociale medium Weibo.

De beelden die via Weibo zijn gelekt tonen geen foto’s van het toestel zelf, opvallend genoeg. In plaats daarvan wordt enkel de doos van het toestel getoond, met daarbij ook de binnenkant van deze doos. Dat maakt echter niet dat er voldoende informatie aanwezig is, want er is namelijk aan de binnenkant een foto van de mogelijke OnePlus 6T te zien. Wat verder nog een leuk detail is van OnePlus die ze hebben verwerkt in de doos zijn de namen van de leden van het OnePlus Forum. Of het gaat om de eerste gebruikers van het forum eind 2013 of dat het Chinese bedrijf juist heeft gekozen voor de meest actieve leden van de community, is niet gemakkelijk te herkennen.

Nieuwe notch

Het eerste wat opvallend is aan de voorkant, die op de ‘foto’ in de doos te zien is, is dat ook OnePlus de nieuwe teardrop-notch heeft verkozen boven de ‘standaard’ notch. Waar deze voorheen bij de OnePlus 6 behoorlijk aan de grote kant was, is deze bij de OnePlus 6T een stuk minder opvallend. Daarmee verdwijnen een aantal sensoren ook naar boven om de randen rondom het scherm nog sterker te verkleinen. De speaker voor het bellen is net zoals bij zijn broer, de OPPO R17 Pro, verhuisd tot aan de rand waar het glas met de aluminium randen samensmelt.

De OPPO R17 Pro bevat waarschijnlijk eenzelfde soort notch. Naar verluidt is dit ook het toestel waar de OnePlus 6T op gebaseerd is.

Dat is niet de enigste wijziging aan de voorkant van de OnePlus 6T. Het is dan weliswaar geen zichtbare wijziging, maar OnePlus lijkt er met de OnePlus 6T ervoor hebben gekozen om de vingerafdrukscanner in het AMOLED-paneel te verwerken. Net als met eerdere toestellen van OnePlus heeft ook deze weer zijn eigen slogan, ditmaal is het “Unlock your speed” geworden. OnePlus is een van de eerste en grootste bedrijven op de Westerse markt die nu ook een smartphone met een vingerafdrukscanner in het scherm zal gaan implementeren. Al moet daarbij wel worden vermeld dat de OPPO Find X ook al in Europa verkrijgbaar zal zijn binnen een aantal dagen, helemaal de eerste zullen ze dus niet meer zijn.

Specificaties

De Qualcomm Snapdragon 845 zal waarschijnlijk wederom de ronde doen in het toestel gezien er nog geen nieuwere chip van Qualcomm is onthuld sinds de lancering van de SDM845. Ook zal er wederom 6- of 8 GB RAM aanwezig zijn, waarschijnlijk afhankelijk van de opslagcombinatie die door de gebruiker wordt gekozen. Voor opslaggeheugen zal er verder waarschijnlijk weer een optie komen met 64 of 128 GB interne opslag. Of er ook een OnePlus 6T komt die uitgerust is met 256 GB opslag, zoals bij een variant van de OnePlus 6 het geval was, is te speculatief om over te kunnen oordelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business