Nieuws

YouTube-applicatie voor Android krijgt nu ook een donker thema

YouTube werkt al jaren zonder een donker thema, wat kan leiden tot pijnlijke situaties in de avonden. Om die reden komt er nu ook een donker thema naar een groot deel van alle Google-applicaties.

’s Avonds in bed liggen met de telefoon om door YouTube heen te scrollen was voorheen een pijnlijk festijn voor je ogen. Een beetje wit is niet ernstig, maar het thema van YouTube is volledig wit en rood, wat zorgt voor een minder dan plezante ervaring. YouTube deed eerder dit jaar dan ook al een belofte om de donkere modus naar de YouTube-applicatie te gaan brengen voor zowel Android als iOS.

Zo gezegd, zo gedaan. Dat bleek in elk geval te kloppen voor de iOS-applicatie, deze verkreeg namelijk een paar weken na de belofte al een update om ook een werkend donker thema te ontvangen. Daarna bleef het echter stil, hoewel YouTube de belofte had gedaan dat het hiervoor “snel met een update zou komen”. Ondertussen kwam er regelmatig een bericht langs dat er een donker thema zou zijn verschenen, al bleek die nooit lang te blijven. Vanaf vandaag is het wachten verleden tijd: het donkere thema komt nu voor iedereen beschikbaar.

Zonder update

Het lijkt erop dat YouTube ervoor heeft gekozen de functie uit te rollen zonder hier een directe update voor nodig te hebben. Dit soort functies worden vaak al toegevoegd aan de APK  van een applicatie,  zonder dat hij geactiveerd is. Zodra de functie stabiel is, wordt de functie dan later vanaf de server geactiveerd. Op de redactie van TechPulse lukte het zo om het donkere thema werkend te krijgen met versie 13.35.51 van de YouTube-app.

Is deze versie op jouw smartphone geïnstalleerd, dan kan het donkere thema worden ingeschakeld door te navigeren naar het instellingenmenu. Daarvoor klik je eerst op je profielfoto rechtsboven in de app. Op deze pagina klik je op ‘Instellingen’, waarna je op ‘Algemeen’ kan klikken. In de lijst met algemene instellingen is er een knop te vinden om het donkere thema in te schakelen. Helaas is er geen automatisch in te stellen tijdsschema, en het is maar de vraag of Google hier ooit een optie voor in zal bakken. Andere Google-apps met een donker thema, zoals de Telefoon- en Messages-apps, hebben ook niet de mogelijkheid om dat in te stellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business