Nieuws

Nokia smartphone met vijf camera’s verschijnt online in een foto

Nokia bracht eerder dit jaar de Nokia 8 Sirocco op de markt met verouderde hardware. Of het Finse bedrijf nog een smartphone met up-to-date high-end hardware op de markt zal brengen voor 2018 is daarbij niet bekend.

Dat Nokia constant bezig is met het ontwikkelen van nieuwe smartphones moge geen wonder meer zijn. Een van deze toestellen zal waarschijnlijk ook in het high-end segment belanden, mogelijk zijn op donderdag foto’s van vermoedelijk de Nokia 9 verschenen. Veel is niet bekend over de smartphone, al zal het in elk geval een opvolger zijn van de huidige Nokia 8 Sirocco die in februari onder de doeken vandaan kwam.

Vijf camerasensoren

Opvallend aan de verschenen foto’s is dat het gaat om een Zeiss Penta-lens, ofwel er zijn vijf camerasensoren aanwezig op de smartphone. Eerdere geruchten wezen mogelijk al op een smartphone met een groot aantal sensoren, maar nog nooit verscheen er een foto van. Duidelijk is te zien dat er vijf verschillende lezen aanwezig zijn. Wel zijn er in totaal twee extra uitsparingen om de flitser ruimte te geven evenals een andere sensor. Gezien de verregaande samenwerking met Zeiss die al stamt uit de tijd dat Nokia Mobile nog in handen was van Nokia zelf is de kans groot dat het bedrijf technieken uit de fabrieken van Zeiss gebruikt. Zo is te zien dat de sensoren in een cirkelvorm staan waarvoor Zeiss een patent heeft verkregen.

https://twitter.com/OnLeaks/status/1037992188033032192

De laatste foto die verscheen op ITHome toont ook stickers met daarop een modelnummer. Het zou gaat om een smartphone met modelnummer TA-1094. Volgens MySmartPrice zou de telefoon in mei al voorbij de Chinese keuringsinstantie MIIT zijn gekomen. Dat het toestel eerder dit jaar al een certificatie ontving wijst erop dat het niet enkel gaat om testapparatuur, maar juist een smartphone die bedoeld is om ook voor de consument beschikbaar te komen.

Specificaties

De lekken die eerder verschenen hadden vrij weinig definitieve informatie om vanuit te kunnen gaan. Wel is de kans groot dat het toestel uitgerust zal worden met de Qualcomm Snapdragon 845 SoC. Anders dat het uiterlijk van de camera’s is er verder ook nog vrij weinig over de werking en hardware van de vijf sensoren. Wanneer, en of Nokia van plan is deze telefoon te onthullen, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business