Nieuws

Google voegt extra functies tot aan zijn betaversie van de ‘Digital Wellbeing’ applicatie

Google kondigde tijdens I/O 2018 de Digital Wellbeing applicatie aan, daarmee hoopt het welzijn voor iedere gebruiker van een smartphone te kunnen verhogen. Deze app ontving vandaag een update met vooral wat extra handigheden.

Fabrikanten van software en hardware willen steeds meer het gevoel geven alsof ze daadwerkelijk geven om je welzijn in combinatie met alle technologie die we hedendaags om ons heen hebben. Tijdens Google I/O kwam de Amerikaanse softwaregigant dan ook met een nieuwe applicatie waarmee precies in kaart kon worden gebracht wat een gebruik zoal deed. Zo geeft de app inzicht in de hoeveelheid notificaties die je binnenkrijgt op een dag, evenals het aantal keer dat je je telefoon hebt ontgrendeld. Ook wordt weergeven welke apps je voor hoe lang hebt gebruikt, alles bij elkaar kan het leiden tot een confronterende situatie.

Nu is dat precies wat Google voor ogen heeft met de Digital Wellbeing applicatie. Het bedrijf hoopt met de app gebruikers voldoende inzicht te geven over het gebruik dat er anders over gedacht wordt – en er mogelijk zelfs geminderd wordt met het telefoongebruik. Een van de opties die de Digital Wellbeing app bevat is de ‘Wind Down mode’, daarmee wordt het scherm weergeven in grijsschaal waarmee Google voorziet dat de telefoon sneller neergelegd wordt. In plaats van een automatische actie kan de gebruiker dit na de update ook zelf inschakelen met een knop in het notificatiemenu.

Snellere toegang

Een belangrijke toevoeging is ook de optie om een icoontje toe te voegen aan de appdrawer. Voorheen kon enkel via het instellingen-menu de Digital Wellbeing applicatie bereikt worden. Dit is vooral handig mits je dagelijks de statistieken controleert, het scheelt daarbij toch al snel een aantal stappen, wat vooral onnodig is als je je telefoon minder wilt gebruiken.

De laatste toevoeging maakt het wederom handiger in gebruik. Zo heeft Google voorzien in een snelle toegang tot de Night Light optie voor alle Google Pixel gebruikers. Deze snelle toegang is te vinden onder de Wind Down instellingen, gezien deze twee opties sterk aan elkaar gekoppeld zijn mag het geen verrassing zijn dat deze nu bij elkaar te vinden zijn.

Enkel Google Pixel-toestellen

Naar alle verwachtingen zal deze applicatie de komende tijd enkel nog beschikbaar zijn voor Google Pixel-smartphones. Google heeft vooralsnog in elk geval niks vermeld over een bredere beschikbaarheid. Daarnaast is de app ook enkel werkend op Google Pixel smartphones met Android 9.0, al zou dat geen problemen moeten bezorgen, voor alle toestellen in de Pixel-serie is deze update beschikbaar. Overigens is de app niet direct te openen, je zal je via deze link aan moeten melden als tester gevolgd door een aanmelding als tester in de Google Play Store. Niet veel later is de update beschikbaar via de downloadwinkel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business