Nieuws

Google werkt mogelijk aan Digital Wellbeing-mogelijkheden voor de Home-speakers

Sinds 2016 heeft Google de Assistant op de markt, waarmee ook een drietal slimme speakers. Google lijkt ook op die manier meer te willen geven om het welzijn van haar gebruikers.

Tijdens Google I/O eerder dit jaar kwam de zoekgigant met een nieuwe applicatie om de welzijn van de gebruikers te verhogen: Digital Wellbeing. Google is namelijk van mening dat bepaalde groepen mogelijk onbewust teveel op hun smartphone zitten. Nog voordat deze applicatie groots uitgerold wordt is Google ook al onderweg naar Google Assistent met verschillende Digital Wellbeing mogelijkheden.

Digital Wellbeing

Waar de Digital Wellbeing applicatie voor op de smartphone momenteel nog vrij uitgekleed is, heeft het toch handige toepassingen als een downtime modus. Het team van 9to5Google ontdekte dat in versie 8.20 van de Google applicatie nieuwe instellingen terug te vinden zijn die te maken hebben met Digital Wellbeing. Google heeft er zelfs een extra menu-kop voor toegevoegd om alles zijn plaats te geven.

Ook de Digital Wellbeing applicatie voor Android bevindt zich nog in een beta-fase.

Vooralsnog lijkt het er niet op alsof het grote veranderingen teweeg gaat brengen. Google heeft voor nu namelijk de naam van de opties veranderd van ‘Family Tools’ naar ‘Digital Wellbeing’. In dit menu bouwt Google voornamelijk verder op de bestaande Family Tools. De Family mode die voorheen in plaats was lijkt overigens gecategoriseerd te worden onder ‘Filters’. Met deze filters kan worden beperkt waar kinderen naar kunnen zoeken – maar daar blijft het niet bij. Ook kunnen bepaalde spellen met de Google Assistant geblokkeerd worden omwille van leeftijdsbeperkingen.

Downtime

[related_article id=”227826″]

Dat is echter niks nieuws en bouwt enkel voort op bestaande functies onder een andere naam. Zo heeft Google een functie overgebracht vanaf de Digital Wellbeing applicatie. Alhoewel de naamgeving niet hetzelfde is, is de werking vergelijkbaar. Net als met Wind Down voor Android wilt de downtime functie je stoppen bij het gebruiken van de Google Assistant. Daar kunnen specifieke momenten voor worden ingesteld waarop downtime actief is. Zo zou bijvoorbeeld vanaf de avond een downtime kunnen gelden waarbij het niet mogelijk is om de speakers te gebruiken om vragen te stellen.

Toekomstmuziek

Nu klinkt dat allemaal als een finaal idee, maar toch missen er nog een behoorlijk aantal functies uit het menu. Vandaar dat de kans ook groot is dat deze functies voorlopig nog niet naar het grote publiek toe komen, ze bevinden zich net als Digital Wellbeing voor Android nog in de beginfase. Wanneer er de applicaties klaar zijn om aan een wijder publiek voorgesteld te worden is onbekend – evenals of de functies wel in een stabiele versie zullen eindigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business