Nieuws

Nokia rolt wederom een beta-update uit van Android 9.0 Pie voor de Nokia 7 Plus

Sinds mei heeft Nokia al verschillende beta-updates van Android 9.0 Pie voor de Nokia 7 Plus uitgerold. Ook nu weer een beta-update, al was de verwachting dat er juist nu een stabiele versie uit zou gaan rollen.

Sinds Google I/O in mei dit jaar zijn er verschillende beta-updates beschikbaar geweest. Voor het eerst kwamen deze beta-updates ook beschikbaar voor smartphones die niet uit de fabrieken van Google rollen. In augustus was Android 9.0 Pie officieel en ging Nokia rustig verder met het testen. Het bedrijf deed immers al mee aan de Developer Preview beta voor de Nokia 7 Plus. Er rolt volgens gebruikers in het testprogramma nu wederom een beta-update uit van Android 9.0 Pie in tegenstelling tot wat de CEO van HMD Global had aangegeven.

Toen vorige maand beta 4.0 werd uitgerold gaf de CEO van HMD Global, Juho Servikas, aan dat het de laatste beta-update zou zijn voordat het bedrijf de stabiele versie uit zou rollen. Met beta 4.1 (ofwel versie 3.190) nu in de uitrolfase lijkt het erop dat gebruikers van de Nokia 7 Plus toch iets langer moeten wachten op de stabiele versie. Wat de vertraging veroorzaakt blijft altijd nog onbekend, mogelijk is er een bug opgetreden in de vorige beta die het bedrijf toch nog moest aanpakken.

Nieuwe functies

De lijst met updates brengt geen verschil vergeleken met deze van de vorige versie (de beveiligingspatch van september achterwege gelaten). Intern lijkt er echter toch wel meer te zijn gebeurd dan Nokia wilt vertellen. Zo lijkt de ‘At a Glance’ widget nu te zijn toegevoegd. Eerder was deze wel los toe te voegen aan je homescreen, maar nu is de widget ook niet meer te verwijderen vanaf je homescreen. Een andere toevoeging is de indicatoren van up- en downloadgebeurtenissen in het wifi-icoontje in de statusbalk. Als laatste heeft Nokia ook gedacht aan alle gebruikers van Bluetooth-hoofdtelefoons. Het bedrijf heeft namelijk AptX nu toegevoegd als Bluetooth audiocodex.

Met de adaptieve modi voor batterijstatistieken en helderheid probeert Google de algehele gebruikservaring te verbeteren.

Of de stabiele versie nog in september de gebruikers zal bereiken is onbekend. Het is begin september en de mogelijkheden om de update deze maand nog uit te rollen zijn zeker aanwezig. Mocht je daar overigens niet op willen wachten, is het nog altijd mogelijk om je aan te melden voor Nokia’s Developer Preview. Let er wel op dat er mogelijk bugs in zitten die het dagelijkse gebruik van je smartphone kunnen bemoeilijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business