Nieuws

Reviews Nvidia Geforce RTX 2080 en 2080Ti verschijnen later door problemen met reviewsamples

In augustus was Nvidia eindelijk openbaar over de nieuwe Geforce RTX-kaarten. De reviews voor precies deze kaarten lijkt nu door een trage levering vanuit Nvidia te zijn uitgesteld tot iets later in september.

Het moge duidelijk zijn dat er tijdens Gamescom in Keulen een nieuwe generatie Geforce RTX-kaarten van Nvidia is aangekondigd. De eerste berichten die Nvidia had verspreid naar aanleiding van de kaarten was een beschikbaarheid ergens eind september. Deze datum zal zeker gehaald worden, mocht je een RTX 2080 of 2080Ti aan zou willen schaffen, dan is dat waarschijnlijk vanaf 20 september mogelijk. Hoeveel reviews er van de kaarten tegen die tijd online zullen staan is nog wel maar de vraag, Nvidia lijkt wat problemen gehad te hebben met drivers, maar ook met het verspreiden van review samples voor het testen van de kaarten door verscheidene media.

Nvidia lijkt problemen te hebben gehad met leveringen betreffende de Nvidia Geforce RTX-kaarten aan de reviewers. Veel ontvingen de kaarten volgens geruchten een stuk later dan verwacht, sommige zouden zelfs nog maar een week hebben om alle testen volledig uit te voeren. Waren de kaarten al in huis dan lijkt dit ook niet volledig zonder problemen te zijn geweest, er zijn namelijk berichten online verschenen op de website Videocardz over drivers van Nvidia die simpelweg nog niet klaar zijn. Om dit nu op te lossen heeft Nvidia de NDA uitgesteld.

Reviews op 19 september

Misschien is het een bekend fenomeen op onder andere YouTube; een specifieke dag en tijdstip waarop tegelijkertijd een enorm aantal reviews online komen te staan. Dit moment was voor de RTX-kaarten gepland op 17 september, al is de ingestelde NDA nu uitgesteld tot 19 september. Daarmee hebben reviewers twee dagen extra de tijd om de kaarten uitgebreid aan hun testen te onderwerpen. Videocardz maakt vermelding van 20 september als de dag waarop de kaarten in de winkel moeten liggen, daarmee is het een van de eerste keren dat de release van een kaart zo dicht op de reviews zitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business