Nieuws

iPhone Xs en Xs Max aangekondigd

Naar jaarlijkse traditie kon de hele wereld op 12 september weer meegenieten van de officiële onthulling van de nieuwe iPhones. Hoe zien ze eruit, welke nieuwe functionaliteiten hebben ze en vooral, hoe lang moet je ervoor sparen? Naast de iPhone Xr werden ook de iPhone Xs en iPhone Xs Max aangekondigd, toppers die je helaas een arm en een been zullen kosten.

iPhone Xs

Vorig jaar pakte Apple uit met de indrukwekkende iPhone X, de crème de la crème onder de iPhones. Tijdens het Apple Event kondigde Apple de opvolger van dit raspaardje aan: de iPhone Xs.

Qua design is het toestel onveranderd. Nieuw is wel dat het toestel deze keer ook verkrijgbaar is in een goudkleur. Zilver en space gray is ook nog steeds van de partij. Qua scherm werd de iPhone Xs uitgerust met een 5,8-inch Super Retina OLED-display, goed voor een schermresolutie van 2436 x 1125 pixels. Touch ID is overboord gegooid en volledig vervangen door Face ID. Snellere algoritmes zouden er bovendien voor moeten zorgen dat Face ID sneller werkt.

Onder de motorkap beschikt de iPhone Xs over een nieuwe krachtige A12 Bionic-chip. Het gaat hiermee om de eerste 7-nanometer chip ooit in een smartphone en zorgt voor ongeziene prestaties en een energiebewust design. Nu is het mogelijk om 5 biljoen berekeningen per seconde uit te voeren terwijl dat bij de A11 nog beperkt was tot 600 miljard berekeningen per seconde. Ondanks de prestatieboost zou het toestel de batterijduur verlengen met 30 minuten ten opzichte van de iPhone X.

Het toestel is aan de voorkant uitgerust met een TrueDepth-camera en een dubbele camera aan de achterkant. Door de snellere chip kunnen er ook betere foto’s worden genomen. Met de nieuwe Smart HDR zijn foto’s gedetailleerder dan ooit en komen schaduwen en highlights beter naar buiten. Met vier ingebouwde microfoons is de iPhone Xs ook in staat tot het opnemen van stereovideo.

De langverwachte dualsim is ook van de partij in de vorm van DSDS: Dual SIM dual standby. Hierbij wordt er een nano-SIM en digitale eSim gebruikt. Het is echter nog niet duidelijk welke providers deze technologie zullen ondersteunen en of dit ook in onze contreien zal werken.

Opvallend is ook dat de iPhone niet langer geleverd wordt met een lightning-to-headphone dongle. Er zitten nog steeds lightning-oortjes bijgeleverd, maar wie ook een bekabelde koptelefoon wil verbinden met zijn iPhone zal een dongle moeten aanschaffen die bij vorige versies wel gewoon in de verpakking zat.

Prijzen

– iPhone Xs 64GB : €1159,-
– iPhone Xs 256GB: €1329,-
– iPhone Xs 512GB: €1559,-

Apple gaat echter nog een stapje verder en onthult ook een grotere variant van dit toestel: de iPhone Xs Max

iPhone Xs Max

De iPhone Xs Max is qua specificaties en mogelijkheden identiek aan de iPhone Xs, behalve dat het toestel beschikt over een groter scherm. Concreet is het toestel uitgerust met een 6,5-inch OLED-scherm, goed voor een resolutie van 2688 x 1242 pixels.

Qua batterijduur scoort de iPhone Xs Max ook maximaal. De batterij zou anderhalf uur langer moeten meegaan dan de iPhone X.

Prijzen
De prijzen zoeken – net zoals het toestel – ook de grenzen op. De 512GB gaat over de toonbank voor 1659 euro, wat van deze versie de duurste iPhone ooit maakt.

– iPhone Xs Max : 64GB: €1259,-
– iPhone Xs Max: 256GB: €1429,-
– iPhone Xs Max: 512GB: €1659,-

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business