Nieuws

General Mobile 9 Pro is een Android One smartphone met een OLED-paneel voor 400 euro

General Mobile zal niet een merknaam zijn waarbij direct een belletje gaat rinkelen, sterker nog: de kans is klein dat het merk bekend klinkt. Mogelijk is het met de nieuwe 9 Pro toch interessant om ‘kennis te maken.’

Het Turkse General Mobile is sinds de start van het Android One programma een van de meest actieve leden geweest. Pas met de komst van Android One naar zijn toestellen werd ook de zichtbaarheid van het merk in de Benelux vergroot. Het Turkse merk richt zich vooral op het midrange segment, waar de nieuwe General Mobile 9 Pro onderdeel van is, ook gaat het wederom om een smartphone met de Android One bestempeling.

Specificaties

Met een adviesprijs van omgerekend 400 euro exclusief belastingen is het toestel mogelijk wel ietwat het midrange-segment ontstegen, maar toch blijft 400 euro een redelijke prijs voor midrange smartphones. De specificaties duiden er ook op dat de smartphone in het midrange-segment zijn thuis vindt. Zo is er een Qualcomm Snapdragon 660 SoC aanwezig, evenals 4 GB RAM en 64 GB interne opslag – haast een standaard tegenwoordig. De batterij is met 3.800 mAh aan de grote kant, wat het mogelijk zou moeten maken om gemakkelijk het einde van de dag te halen.

Wat daar ook wel bij wilt helpen is de software die General Mobile meelevert. Het toestel bevindt zich namelijk in het Android One programma, waarmee het een Android-ervaring weet te bieden ‘zoals Google het bedoeld heeft.’ GM levert zelf slechts drie applicaties aan op de telefoon: GM Files, GM Assistant en de camera-applicatie, daarnaast staan haast enkel de Google Play-applicaties geïnstalleerd. De software is gebaseerd op Android 8.1.0 Oreo, het is daarbij niet bekend wanneer GM een update naar Android 9.0 Pie klaar zal hebben.

AMOLED-paneel

In het segment rond de 400 euro zijn AMOLED-panelen schaars en wordt er vrijwel altijd voor een LCD-paneel gekozen. Als het een goed LCD-paneel is, is daar zeker niks mis mee – al zal de voorkeur nog altijd bij AMOLED liggen vanwege de betere zwartwaarden, met daarbij ook een beter contrast. In het geval van de GM 9 Pro gaat het om een 6,01-inch Full-HD+ AMOLED-paneel, waarschijnlijk uit de fabrieken van Samsung. General Mobile heeft op het scherm een laagje Gorilla Glass 5 toegevoegd om een betere krasbestendigheid mogelijk te maken.

Een officiële prijs waarvoor General Mobile de 9 Pro in de Benelux op de markt gaat brengen is niet meegegeven. De kans is echter groot dat de prijs meer in de richting van 500 euro zal liggen, de omgerekende prijs is namelijk zonder de toevoeging van belastingen. Wanneer het toestel naar de Benelux komt is vooralsnog ook nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business