Nieuws

Durabiliteitstest Pocophone F1 wijst op een structureel sterke smartphone

De Pocophone F1 werd eerder vorige maand door Xiaomi onder de doeken vandaan gehaald. Nu het toestel officieel verkrijgbaar is heeft ook JerryRigEverything de smartphone onder handen genomen.

De Pocophone F1 is een van de smartphones die recentelijk vaak in het nieuws gekomen is. Poco, het bedrijf achter de Pocophone, is opgezet door Xiaomi om tegen bedrijven als OnePlus te strijden. Dit doet het door een smartphone met high-end specificaties op de markt te brengen voor rond de 300 euro. Op Twitter en andere sociale media deed dit echter wel de vraag oplaaien of het een structureel sterke smartphone zou zijn. JerryRigEverything voerde zijn standaard set van testen uit om dit uitgebreid te kunnen evalueren.

Gorilla Glass 3

De testen begonnen bij het scherm, daarbij moet opgemerkt worden dat het gaat om Gorilla Glass 3: een verharde versie van ‘standaard’ glas om krassen en vallen beter te kunnen weerstaan. JerryRigEverything gebruikt specifieke staven met verschillen in hardheid van de materialen, ook wel de Mohs’ scale of hardness genoemd. Als het glazen paneel een lager niveau op deze schaal kan weerstaan resulteert dit in een scherm dat sneller bekrast zal raken. Bij de Pocophone F1 is dat pas vanaf Mohs level 6, ofwel: bij normaal gebruik kan het scherm wel bekrast raken, maar sleutels kunnen bijvoorbeeld geen schade veroorzaken.

Deze test werd vervolgd door het bekijken van de camera’s, allemaal bedekt onder een laag glas. Het gaat daar vaak echter niet om gehard glas, maar het blijft altijd beter weerstand bieden tegen krassen vergeleken met een plastic afdekking. Over plastic gesproken, dat is namelijk wel wat de boventoon voert op de gehele telefoon. Van de zijkanten tot aan de achterkant, het is duidelijk dat Poco heeft besloten daar kosten te besparen. Dat is prima, al neemt het wel wat weg van de ‘luxe’ die andere smartphones bieden met aluminium en glas. JerryRigEverything noemt wel een geldig punt wat voor het gebruik van plastic pleit, plastic heeft in elk geval geen last van ernstige schade bij het vallen.

Buigtest

Mogelijk de belangrijkste test die JerryRigEverything uitvoert is de buigtest. De meeste smartphones weten zonder catastrofale schade uit de testen te komen, echter geldt dat niet voor alle smartphones. De HTC U12+ die eerder dit jaar werd getest overleefde de test bijvoorbeeld niet. De Pocophone F1 ligt gelukkig niet in dat straatje en overleeft de test. Er is weliswaar veel flexibiliteit in het frame te zien, meer dan verwacht, maar de smartphone blijft functioneren. Ook het scherm vertoonde geen rare beelden vanwege de buigtest. Met andere woorden: Xiaomi heeft met de Pocophone F1 in elk geval een solide smartphone in huis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business