Nieuws

Online gamen op Nintendo Switch wordt betalend vanaf volgende week

Het afgelopen anderhalf jaar konden we allemaal gratis online gamen op Nintendo Switch, maar met de invoer van Nintendo Switch Online komt daar verandering in.

De onlinedienst van Nintendo moest eigenlijk samen met de console lanceren, maar ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en ontbreekt de dienst nog steeds. Daar zal niemand rouwig om zijn, want dat betekent dat we al die tijd gratis online konden gamen. Met de komst van Nintendo Switch Online is er een betalend abonnement nodig om online te kunnen gamen, analoog aan PlayStation Plus en Xbox Live Gold. Er zal dus moeten betaald worden wanneer je binnenkort games zoals Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 en de klepper Super Smash Bros. Ultimate online wil spelen.

Een andere belangrijke meerwaarde van Nintendo Switch Online is de toevoeging van cloud backups voor spelgegevens. Zo zijn spelgegevens niet meer uitsluitend gebonden aan je Nintendo Switch console, maar kan je de spelgegevens ook via de cloud opvragen op een nieuwe Nintendo Switch. In theorie kan je dus gewoon inloggen met je Nintendo-account op een ander Nintendo Switch-apparaat en zo verdergaan waar je gebleven was.

Daarnaast krijg je ook een selectie klassieke NES-games om te spelen op de Nintendo Switch en krijgen leden toegang tot exclusieve extraatjes zoals een uitrusting voor Splatoon 2.

Nintendo Switch gaat in Europa van start op 19 september. Er is een proefperiode van zeven dagen, maar daarna moet er betaald worden om de dienst verder te blijven gebruiken. De dienst kost € 3,99 per maand of € 19,99 per jaar. Vooral handig is het familielidmaatschap, dat gedeeld kan worden onder maximaal 8 accounts. Dit lidmaatschap kost € 34,99 per jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business