Nieuws

Samsung in de rechtszaal na explosie batterij van de Samsung Galaxy Note 9

Samsung had in 2016 last van behoorlijke kopzorgen omtrent de Samsung Galaxy Note 7 die verschillende keren wist te ontbranden. Is de nieuwe explosie van de Note 9 een herhaling, of slechts een geïsoleerd geval?

2016 was voor Samsung een rampzalig jaar, in elk geval vanaf september. De Samsung Galaxy Note 7 wist meermaals te exploderen tijdens normaal gebruik door problemen met de batterij. In totaal moest de Koreaanse fabrikant 2.5 miljoen smartphones ontmantelen. Samsung is nu in de Verenigde Staten voor de rechter gedaagd vanwege een nieuwe zaak, zo meldt The New York Post.

In een nieuwe zaak tegen Samsung noemt Diane Chung, een makelaar in de VS, de oude Note 7’s die in 2016 explodeerden. Volgens Chung zou haar Samsung Galaxy Note 9 op dezelfde manier zijn geëxplodeerd als de Note 7’s. In de stukken beschikbaar bij de rechtbank wordt genoemd dat de telefoon spontaan warm begon te worden. Om die reden zou Chung hebben besloten de telefoon in haar handtas te stoppen, waarna de telefoon in brand vloog en alles in haar tas in vlammen opging.

Betere beveiliging

Volgens de CEO van Samsung, DJ Koh, is de batterij “veiliger dan ooit tevoren” en hoeven gebruikers zich “geen zorgen meer te maken over de batterijen.” Kate Beaumont doet daar nog een schepje bovenop en geeft aan dat het bedrijf een “beveiligingscontrole heeft opgesteld bestaande uit meerdere stappen” en dat de batterij van de Samsung Galaxy Note 9 “nooit in brand zou mogen vliegen.” Deze maatregelen werden tijdens MWC 2017 aangekondigd, het moment waarop Samsung onder vuur stond. Het was namelijk de eerste high-end smartphone die na het Note 7-debacle op de markt kwam.

De beruchte Samsung Galaxy Note 7 die in 2016 meermaals wist te exploderen.

In de aanklacht van Diane Chung staat dat er een eis wordt gesteld voor minimaal de kostprijs van de smartphone, evenals een schadevergoeding voor het vernietigen van de spullen in haar handtas. Daardoor zou Chung, naar eigen zeggen, geen contact hebben kunnen leggen met cliënten. Of ze mogelijk ook een schadevergoeding voor misgelopen inkomsten eist, is niet bekend. Samsung zegt in elk geval met de zaak bezig te zijn, evenals dat er nog geen andere gevallen binnen zijn gekomen.

Geen ‘wonder’

Nu is het ‘toevallig’ zo dat de Samsung Galaxy Note-serie breed wordt uitgemeten met het in vlammen opgaan van de batterij, de Note 7 is immers een debacle wat niemand nog terug zou willen zien. Toch is het geen wonder dat een batterij kan exploderen, het blijft immers Lithium-Ion. Een onzuiverheid in de batterij en de foute omstandigheden kunnen al leiden tot een explosie, elke smartphone zou in principe dezelfde problemen kunnen ondervinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business