Nieuws

Nvidia stelt leveringen Nvidia Geforce RTX 2080Ti met zeven dagen uit

Nvidia lanceerde in augustus tijdens Gamescom de vernieuwde generatie Geforce-GPU’s. De high-end Geforce RTX 2080 en 2080Ti lijken echter niet zonder beginnersproblemen op de markt te komen.

Het zou nog drie dagen zijn voordat de Nvidia Geforce GTX 10xx-serie eindelijk vervangen zou worden door de vernieuwde Geforce RTX 20xx-kaarten. De bestaande kaarten stammen inmiddels af uit 2016 en zijn daarom ook toe aan vervanging. De lancering is niet zonder vertraging, zo verschenen er vorige week al geruchten over de reviews van beide kaarten die vertraging opliepen, Jayz2cents heeft in een YouTube video bevestigd dat de vertraging van drivers de oorzaak is van de vertraagde reviews. Beide kaarten zullen pas op 19 september reviews ontvangen, een dag voordat de uitlevering van de kaarten start.

Vertraagde leveringen

Inmiddels lijkt er zich een nieuw probleem voor te doen bij de logistieke afhandeling van de leveringen van de Nvidia Geforce RTX 2080Ti. Een moderator op het Geforce Forum geeft aan dat de levering van de kaarten met een week is uitgesteld tot de 27 september. Pre-orders vallen overigens niet binnen deze beperkingen, deze zullen nog altijd worden uitgeleverd tussen 20 en 27 september.

Mocht je de Nvidia Geforce RTX 2080Ti niet als een pre-order klaar hebben staan, dan zal deze ook pas vanaf 27 september bij de winkels verkrijgbaar zijn. De Nvidia Geforce RTX 2080 is overigens niet geraakt door de problemen bij Nvidia en zal zoals verwacht vanaf 20 september in de winkelschappen liggen. Nvidia heeft geen uitleg gegeven over de vertraging van de kaart – de drivers zijn het in elk geval niet aangezien pre-orders wel zoals verwacht worden uitgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business