Nieuws

Sony brengt originele PlayStation terug in de vorm van PlayStation Classic

Nostalgie verkoopt. Daar speelde Nintendo eerder al op in met de NES Mini en SNES Mini en nu betreedt ook Sony die markt. Met de PlayStation Classic brengen ze de originele PlayStation console terug op de markt.

De PlayStation Classic komt in een totaalpakket met twee controllers en 20 voorgeïnstalleerde games waaronder Final Fantasy VII, Jumping Flash, R4 Ridge Racer Type 4, Tekken 3 and Wild Arms. Wat de overige games zijn, is helaas op het moment van schrijven nog niet bekend. Het zal niet mogelijk zijn om originele PlayStation CD-roms te gebruiken op het systeem.

De console is 45% kleiner dan de originele versie, maar wordt wel geleverd met identiek dezelfde controllers en dezelfde doos om de ervaring compleet te maken. Het systeem wordt aangesloten op een beeldscherm via HDMI en de voeding gebeurt via een USB-kabel. Beide kabels zijn eveneens inbegrepen.

De PlayStation Classic ligt op tijd in de winkelrekken voor Sinterklaas. Vanaf 3 december is het systeem namelijk verkrijgbaar in Japan, Noord-Amerika en Europa voor 99,99 euro.

Het is ondertussen al bijna 25 jaar geleden dat de eerste PlayStation console het levenslicht zag. Met zaken zoals 3DCG-rendering in real time en het gebruik van CD-roms heeft de console meteen zijn stempel op de gamingwereld gedrukt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business