Nieuws

YouTube schrapt YouTube Gaming platform en versmelt het met YouTube.com

In een poging om de concurrentie aan te gaan met Twitch introduceerde YouTube in 2015 YouTube Gaming, een afzonderlijk platform dat fungeert als thuisplaats voor gaming video’s en livestreams. Het bedrijf stapt nu af van dit afzonderlijke platform en versmelt het gaming-segment binnen YouTube.

YouTube Gaming is nu te vinden op www.youtube.com/gaming. Op die pagina wordt bovenaan gepersonaliseerde content getoond op basis van je voorkeuren. Er worden eveneens livestreams verzameld en alle video’s van kanalen waar je op bent geabonneerd.

Door een specifieke game aan te klikken kan je alle video’s en streams ontdekken van die bepaalde game, net zoals bij het gebruikelijke YouTube Gaming platform. YouTube wil ook wat meer aandacht spenderen aan videomakers die nog geen groot bereik hebben, maar wel stevig bezig zijn. Deze zullen verschijnen op YouTube.com/gaming als kanaal “On The Rise” en zullen eveneens in Trending verschijnen. Voorlopig wordt dit enkel in de Verenigde Staten gedaan, maar YouTube plant om dit enkel uit te rollen naar meer landen.

Het nieuws was deel van een nieuwsbericht waar tevens met indrukwekkende cijfers werd gegooid. Zo schrijft YouTube dat er in de afgelopen meer dan 50 miljard uren aan gaming video’s werd bekeken op YouTube.

Ryan Wyatt, hoofd van YouTube Gaming, vertelde aan Polygon dat het platform niet het gewenste publiek trok. De meeste gebruikers consumeerden hun gaming content namelijk nog gewoon via YouTube in plaats van het gespecialiseerde platform.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business