Nieuws

TENAA-certificatie geeft meer duidelijkheid over interne specificaties nieuwe Apple smartphones

Op 12 september bracht Apple drie nieuwe smartphones, de iPhone XS Max, XS en XR. Over de batterijcapaciteit en het RAM-geheugen was weinig bekend, al komt dat nu tot een einde.

TENAA is vergelijkbaar met de regulatie-eenheid FCC in de Verenigde Staten, en certificeert smartphones voordat deze op de Chinese markt verkocht mogen worden. Elke smartphone moet deze testen ondergaan, zo ook de drie nieuwe iPhone’s die op 12 september gelanceerd werden. Het wilt zo zijn dat deze certificatie ook per telefoon online verschijnt en daarbij vaak meer informatie bevat dan Apple aan het publiek wil verschaffen in een keynote, of zelfs via de officiële productpagina.

De meeste specificaties zijn vanaf het eerste moment al wel bekend vanuit Apple. Dat geldt echter niet voor de batterij en het RAM-geheugen van de nieuwe Apple XR, XS en XS Max. De verschenen rapporten van TENAA geven daar nu wel meer duidelijkheid over. Volgens de gegevens die bekend zijn over eerdere smartphones heeft de Apple iPhone XS Max de grootste batterij die tot nu toe in een smartphone van de fabrikant verscheen, met een 3.174 mAh capaciteit. De iPhone XS heeft met een 2.658 mAh batterij wel een behoorlijke achterstand op de XS Max, maar ligt juist in lijn met smartphones die eerder van Apple zijn verschenen. Apple heeft de XR wel een grotere batterij gegeven met een capaciteit van 2.917 mAh, al kan dat nog altijd niet toppen aan de batterij van de XS Max.

RAM-geheugen

Het is al jaren bekend dat Apple relatief weinig RAM in haar smartphones weet te stoppen. Het is in de loop van de jaren weliswaar toegenomen, maar komt niet in de buurt van de 6-, of zelfs 8 GB RAM die onder andere OnePlus meelevert in smartphones. Wel heeft de iPhone XS Max nu bijvoorbeeld wel 4 GB RAM-geheugen, maar blijven de XS en XR voor nu nog hangen op ‘slechts’ 3 GB. Daar moet wel bij vermeld worden dat Apple smartphones op een andere manier geoptimaliseerd worden voor bij het gebruiken van RAM in vergelijking met hoe dat bij Android smartphones meestal het geval is.

Dat een grote batterij overigens niet alles is, is wel te zien aan de testen die Apple op haar apparaten uitvoert om de batterijduur te bepalen. Daarbij is duidelijk zichtbaar dat de iPhone XS Max zowel de iPhone XS als de iPhone XR voor zich moet laten als het gaat om de maximale batterijduur, al dan niet of deze gegevens betrouwbaar zijn voor de daadwerkelijke batterijduur die een gebruiker van de smartphone mag verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business