Nieuws

EK Water Blocks kondigt nieuwe high-end Velocity cpu-waterkoelblokken aan

EK Water Blocks heeft een vernieuwde cpu-waterkoelblok aangekondigd voor in de Velocity-reeks. EK Water Blocks staat bekend als een van de industrie-leiders op het gebied van waterkoeling.

Mocht je aan de slag zijn gegaan met waterkoeling, dan is de kans klein dat de merknaam EK Water Blocks je niet bekend voorkomt. EK Water Blocks produceert onder andere waterkoelblokken voor cpu’s en gpu’s, waarbij er vaak specifieke waterblokken geproduceerd worden voor specifieke modellen cpu- en gpu’s. EK Water Blocks heeft per vandaag nieuwe ‘Velocity’ cpu-waterkoelblokken aangekondigd voor verschillende socket designs.

Het gaat om nieuwe waterkoelblokken in de Velocity-reeks, dat is een reeks meer gericht op het high-end segment van waterkoeling voor je cpu. Het nieuwe blok komt beschikbaar voor allerhande sockets, waaronder Socket LGA 1150, 1151, 1155, 1156, 2011, 2011-3, 2066 en socket AM4. Het oudere AM3 socket uit 2009 is niet meegenomen en zal dan ook waarschijnlijk geen ondersteuning krijgen voor de nieuwe waterkoelblokken.

RGB en meer

Sinds de vorige generatie heeft EK Water Blocks naar eigen zeggen de gehele binnen- en buitenkant volledig opnieuw ontworpen, wat voor invloed dit zal hebben op de prestaties geeft het bedrijf niet aan. Ook heeft EK Water Blocks onder andere de armen om de cpu-waterblokken verstevigd zodat deze verkleind kunnen worden. Verder is er nu een model beschikbaar met RGB-verlichting zoals anno 2018 eigenlijk ook wel verwacht mag worden.

Een EK Water Blocks Velocity cpu-waterkoelblok met een acetaal top-plate.

Dat is echter een van de keuzes van de koper, EK Water Blocks staat er namelijk om bekend veel verschillende soorten materialen aan te bieden. Het gaat daarbij om verschillende materialen voor de top- en base-plates. Zo is er de keuze uit een base-plate van nikkel en koper. Verder kan eenieder kiezen voor tops van plexiglas, acetaal en nikkel. De prijzen schommelen daar wel, de adviesprijs voor de nieuwe cpu-waterkoelblokken ligt tussen de 70 en 100 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business