Nieuws

Livestreaming site Twitch geblokkeerd in China

Twitch is het zoveelste slachtoffer van Chinese censuur ten opzichte van Westerse media. Een jammerlijke trend die zich blijft voortzetten.

Livestreaming website Twitch is door de Chinese overheid geblokkeerd, dat rapporteert The Verge. De voorbije weken zag de streamingdienst een enorme boost in populariteit door de beschikbaarheid van de Asian Games op het platform.

De Asian Games plaatsen atleten van over heel Azië tegenover elkaar in verschillende competities en zo dus ook een heleboel esports atleten. Omdat de wedstrijden niet werden uitgezonden door de Chinese staatstelevisie, moesten fans van het genre op zoek naar andere manieren. Bijgevolg werd Twitch de derde meest gedownloade app in die periode, met een totaal aantal downloads dat 23 keer hoger lag dan de week voordien.

Hoewel de Chinese teams het enorm goed deden tijdens de competitie en twee gouden medailles mee naar huis brachten, besloot de overheid toch om het platform te blokkeren. Het volgt hiermee het bekende patroon van censuur ten opzichte van populaire Westerse platformen. Een jammerlijke zaak, zo hebben ook Facebook, Twitter en Google mogen ondervinden in het verleden. Twitch was dus letterlijk te populair voor zijn eigen goed. De Chinese staatstelevisie berichtte overigens wel gewoon over de overwinningen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business