Nieuws

USB-IF noemt een drietal nieuwe AMD-chipsets op zijn website

Een aantal nieuwe AMD-chipsets is bij het USB Implementer Forum verschenen, het zou gaan om aanstaande AMD X499, Z490 en A420 chipsets, waarbij de eerste twee al eerder waren gelekt.

Niet al te lang geleden kwam AMD nog met de tweede generatie Threadripper-processoren op de proppen. De verwachting was dat dit zou gebeuren in combinatie met een geheel nieuwe chipset, niets bleek echter minder waar, AMD verkoos de bestaande X399 chipset voor de tweede generatie Threadripper-processoren. Toch zijn er bij USB-IF, ofwel het USB Implementer Forum (IF), nu een drietal nieuwe chipsets opgedoken, inclusief de X499, wat mogelijk de opvolger gaat zijn voor de bestaande X399 chipset voor processoren gebaseerd op de TR4-socket. Verder verschenen ook de Z490 en A420 bij het USB-IF.

Low-end A420 chipset

Om maar laag in het segment te beginnen, AMD lijkt aan een opvolger te werken voor de huidige A320-chipset. Deze is veel terug te zien in moederborden onder de honderd euro en bevat dan ook niet zo bijster veel functies. Waar de nieuwe chipset veranderingen aan gaat brengen is niet bekend, de ‘listing’ bij USB-IF geeft daar helaas vrij weinig informatie over.

AMD is ook bezig met een opvolger van de mainstream X470 chipset, waarbij ook een naamswijziging onderweg is. Zo zou AMD de X bij de volgende generatie inruilen voor de Z, mogelijk om Intel een moeilijke tijd te geven bij de naamgeving voor aanstaande chipsets. De nieuwe AMD Z490-chipset zou volgens geruchten overigens vier extra PCI-lanes ter beschikking krijgen.

Als laatste wordt er volgens de melding op het USB-IF gewerkt aan een X499 chipset. De kans is groot dat tijdens CES 2019 de chipset voor het eerst het levenslicht zal zien. Geruchten wijzen erop dat het niet zal gaan om een kleine refresh, maar dat AMD juist met geheel nieuwe functies zal komen. Wat er precies zal veranderen, heeft de geruchtenmolen nog niet duidelijk gemaakt.

Opmerking AMD

Het was opvallend dat AMD tegen ComputerBase heeft bevestigd dat er inderdaad wordt gewerkt aan nieuwe chipsets, en dat deze vaak vroeg in de ontwikkelingsfase bij USB-IF worden aangemeld. Dat maakt volgens het bedrijf echter niet dat deze gepubliceerd mogen worden op de website van USB-IF. Er wordt dan ook gewerkt aan het verwijderen van de informatie. Het zou goed kunnen dat AMD deze chipsets voorlopig nog niet op de markt gaat brengen, maar pas recent met de ontwikkeling is gestart. Voor nu blijft het dus afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business