Nieuws

Officiële persrenders Google Pixel 3 en 3 XL bevestigen alle eerdere lekken

Google heeft de lancering van de Google Pixel 3 en 3 XL gepland staan voor 9 oktober aanstaande. Afwachten hoe het toestel eruit zal zien is echter niet meer nodig, de officiële persrenders kwamen recent namelijk naar buiten.

In juni begonnen de eerste lekken van de Pixel 3 en 3 XL naar buiten te komen, de aftrap hiervan was aan OnLeaks, een doorgaans betrouwbare bron van informatie over nieuwe toestellen. OnLeaks maakt afbeeldingen op basis van CAD-bestanden waarmee in fabrieken de telefoons geproduceerd worden. Roland Quandt, een andere betrouwbare bron voor aanstaande smartphones, heeft nu officiële persrenders in handen gekregen die vrijwel volledig overeenkomstig zijn met de afbeeldingen die OnLeaks in juni online had gezet.

Lang zullen we overigens niet meer hoeven wachten voordat het toestel officieel gelanceerd wordt, Google heeft namelijk een ‘Made by Google’ evenement gepland staan op 9 oktober in New York. Wat er precies op dit evenement aangekondigd gaat worden, is niet bekend, maar dat de Pixel 3 en 3 XL daarvan onderdeel uit zullen maken staat inmiddels wel vast. Veel verrassends zullen we niet meer zien, vrijwel alle specificaties zijn immers al uitgelekt.

Pixel 3 en 3 XL

Om te beginnen bij de SoC, deze krijgt vanaf de Google Pixel 2 en 2 XL weer een kleine upgrade, van de Snapdragon 835 naar de 845. De hoeveelheid RAM zal niet veranderen en blijft volgens alle lekken in 2018 nog altijd hangen op 4 GB LPDDR4. Het is ook niet waarschijnlijk dat Google een opslagconfiguratie boven de 128 GB aan zal bieden, dit heeft het bedrijf de afgelopen twee jaar ook al aangeboden.

Qua schermen zitten er ditmaal wederom verschillen in, net als met de Google Pixel 2 en 2 XL is niet enkel het formaat wat de toestellen laat differentiëren. Zo krijgt de Google Pixel 3 XL een (enorme) notch om de schermranden zo klein mogelijk te maken. Mogelijk is dat een gevolg van de keuze om dit jaar bij zowel de Google Pixel en de XL-variant twee camerasensoren aan de voorkant onder te brengen. De kleinere Google Pixel 3 heeft juist geen notch en is qua design aan de voorkant vergelijkbaar met de Google Pixel 2 XL. Wel is het scherm van het toestel kleiner dat die van de Google Pixel 2 XL met ‘slechts’ een 5,5-inch scherm. De Google Pixel 3 XL zit daar waarschijnlijk ruim boven met een 6,7-inch scherm.

Glazen achterkant

Voor het eerst in de Google Pixel-serie maakt Google ook een switch naar een andere materiaalsoort. Net als bij vrijwel elke andere smartphone zal er aan beide zijden van het toestel glas aanwezig zijn, met een aluminium frame er tussenin. Dat zal mogelijk bij de Google Pixel 3 en 3 XL ook voor het eerst mogelijk maken om de smartphones draadloos op te laden, al is daar het fijne nog niet over bekend.

Waar ook nog niet enorm veel duidelijkheid over is, zijn de prijzen van de Google Pixel 3 en 3 XL. Bronnen zeggen dat de Google Pixel 3 een adviesprijs van 649 dollar krijgt, als je dat om zou rekenen naar euro’s dan zou het toestel rond de 550 euro (+ btw) moeten kosten. De Pixel 3 XL moet zo’n honderd dollar duurder zijn, wat ongeveer om zou rekenen naar 635 euro (+ btw). Gezien de adviesprijzen van de Google Pixel 2 XL vorig jaar lijkt mij dat echter wat laag, en zou het mij ook niet verbazen als Google met de 3 XL ruim over de 1.000 euro heen zou gaan. Vooralsnog blijft het speculeren, het zal afwachten zijn tot het toestel officieel gelanceerd is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business