Nieuws

Zonder geluid het volume van meldingen wijzigen in Android 9.0 Pie wordt binnenkort mogelijk

Android 9.0 Pie bracht grote veranderingen met zich mee voor de werking van de on-screen volumeknoppen. Helaas was dit niet enkel met positieve gevolgen, zo is ook nu weer zichtbaar.

Het zogenoemde ‘belvolume’, ofwel ‘ringer volume’ kon met de introductie van Android 9.0 niet makkelijk meer gewijzigd worden. Sinds Android 9.0 Pie bedient eenieder het mediavolume met de volumeknoppen, in plaats van het belvolume – zoals voorheen het geval was. Het belvolume kan in Android nu enkel direct gewijzigd worden via de on-screen knoppen als je het volume bedient naar: enkel trillen, geluid en stil. Mocht je het volume aan willen passen dan kan je terecht in het instellingenmenu. Het nadeel is, om het belvolume aan te passen, moet je nu ook je omgeving ontwaken.

Nu is zoiets vrij klein, en niet gek dat dit kan en ook zal opduiken bij het ontwikkelen van het besturingssysteem. Helemaal nu er vrij grondige aanpassingen zijn uitgevoerd, blijven er altijd zaken over die beter aangepakt kunnen worden, zo ook het belvolume. Het is fijn dat je nu eindelijk automatisch het mediavolume bedient. De vraag is waarom het belvolume nu ook niet meer binnen een paar tikken te bedienen is, maar er daar nu juist een extra stap voor nodig is naar de instellingen. Als ergonomie voorop zou staan, dan ‘moet’ er een tweede rij bij komen voor de on-screen volumebediening om dat ook gemakkelijk aan te kunnen passen, al is de kans niet groot dat Google dit toe zal passen.

Google Issue Tracker

Google lijkt het in elk geval eens te zijn met de gebruikers van Android omtrent het geluid bij aanpassingen van het belvolume in de instellingen, dit hoort niet zo te werken. Slechts een dag nadat de gebruiker het bericht had geplaatst op Google’s Issue Tracker nam Google al notitie van het probleem. Op 24 september kwam daar een vervolg op, zo bracht het bedrijf naar buiten dat er in een toekomstige versie van Android Pie een oplossing voor geboden zal worden. Welke versie dat precies is, is voor nu nog niet bekend. Al kan het zo zijn dat er begin oktober, tijdens Googles ‘Made by Google’ hardware-evenement, al meer duidelijkheid komt omtrent de verandering.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business