Nieuws

Android Swiftkey ondersteunt nu real-time vertaling

De nieuwe vertaalfunctie van Android Swiftkey zorgt ervoor dat je niet meer moet wisselen van app om je bericht te vertalen.

Als je een nieuwe taal leert, is het normaal dat je in het begin niet alle woorden kan vertalen of werkwoorden kan vervoegen. Een bericht sturen naar een vriend of vriendin in die nieuwe vreemde taal kan soms een lastig karwei zijn als je voortdurend moet wisselen tussen Messenger en bijvoorbeeld Google Translate. Met de nieuwste update van Swiftkey voor Android, het eigen virtuele toetsenbord van Microsoft, zijn die kopzorgen geschiedenis.

Microsoft heeft namelijk in zijn nieuwe versie van Swiftkey voor Android zijn eigen vertaaltool geïntroduceerd. Hiermee kunnen gebruikers hun gesprekken meteen vertalen zonder daarvoor te moeten wisselen naar een andere app of website. Het Swiftkey-toetsenbord zal voortaan zowel inkomende als uitgaande berichten voor je vertalen. Ook deelt Microsoft mee dat je zijn vertaalapp, Microsoft Translator, niet hoeft te installeren om van deze functie gebruik te kunnen maken. Wel is het zo dat de installatie van deze app de vertaalfunctie ook beschikbaar maakt voor offline gesprekken, waar dit zonder de afzonderlijke app alleen ondersteund wordt bij online gesprekken.

Tot slot kan de vertaalfunctie momenteel een zestigtal talen vertalen, maar deze lijst zal in de toekomst zeker verder uitgebreid worden. In onderstaande video kan je zien hoe de software in zijn werk zal gaan. Je kan het natuurlijk ook meteen zelf uitproberen door Swiftkey voor Android te downloaden via de Google Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business