Nieuws

De HP Spectre Folio: een luxeproduct pur sang

Wanneer je denkt aan een luxeproduct denk je vaak aan pakweg een iPhone, maar het kan nog een trapje hoger. Met de HP Spectre Folio wil HP de lat voor alle luxeproducten hoger leggen.

De HP Spectre Folio doet op veel fronten denken aan de Surface Go. Toch is hij net dat tikkeltje anders. Het betreft hier namelijk een convertible, wat betekent dat het scherm niet los is te maken van het hoesje of van het toetsenbord. HP claimt met hun nieuwe toestel de eerste lederen convertible te pakken te hebben. De fabrikant combineerde hiervoor zorgvuldig ontworpen hardware met handgemaakte materialen, een combinatie waar ze zelfs de nieuwe term “manucrafturing” voor verzonnen.

Het duurzame leder waaruit het systeem bestaat is niet alleen een mooie afwerking, maar doet eveneens ook dienst als natuurlijk scharnier. Er komt een versie in Cognac Brown en eentje in Bordeaux Burgundy.

HP belooft een apparaat dat zo dun en licht is dat het zelfs met één hand in meerdere posities kan worden geplaatst. Zo schakel je eenvoudig over van een laptop-achtige vormfactor naar een positie die ideaal is om te tekenen met de stylus.

Onder de lederen motorkap vinden we een Intel Core i5 of i7 (Y-series) van de achtste generatie, maximaal 16GB werkgeheugen en tot 2TB SSD-opslaggeheugen. Er wordt eveneens samengewerkt met Bang & Olufsen om het toestel uit te rusten met kwalitatieve speakers. Wat betreft het scherm is er een 300-nits FHD-beeldscherm of een 400-nits FHD-display dat slechts 1W aan stroom verbruikt. Later dit jaar verschijnt er eveneens een 4K-versie. Het toestel zou een batterijduur moeten leveren tot 18 uur.

Met een vanafprijs van 1599 euro is het toestel (uiteraard) niet goedkoop. Bovendien zal de HP Spectre Folio niet beschikbaar zijn in België, maar wel in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business