Nieuws

Netflix laat kijkers zelf beslissen hoe Black Mirror eindigt via interactieve verhaallijn

In december verschijnt volgens Bloomberg het vijfde seizoen van Black Mirror, een Netflix-serie die de maatschappelijke gevolgen van technologie dramatiseert. Daarmee is het ook de ideale serie om te experimenteren met nieuwe functionaliteiten, zoals kijkers zelf laten beslissen over de verhaallijn.

Uit berichtgeving van Bloomberg blijkt dat Netflix momenteel werkt aan manieren om de interactie met de kijker te vergroten. Verschillende bronnen hebben aan Bloomberg bevestigd dat Netflix werkt aan verschillende specials waarin kijkers zelf de verhaallijn van een film of serie kunnen beïnvloeden. Het eerste wapenfeit van deze nieuwe functionaliteit lijkt een aflevering van het nieuwe seizoen van Black Mirror te zijn. Concreet zouden kijkers dus zo zelf kunnen kiezen hoe een aflevering eindigt.

Het feit dat Netflix experimenteert met de mogelijkheid duidt wel weer op de continue verschuiving in de tv-wereld. Netflix heeft het vanzelfsprekend gemaakt dat we films en series kijken waar en wanneer we dat willen. Zal Netflix ook de partij zijn die interactieve televisie vanzelfsprekend maakt?

In de gaming wereld wordt dergelijk concept reeds tijden toegepast. Zeker met games zoals Until Dawn, Heavy Rain, Quantum Break en de verhalende games van het recent ter ziele gegane Telltale Games leunt het experiment van Netflix dus dicht aan bij de gamingwereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business