Nieuws

Sony Xperia XA3 verschijnt voor het eerst op foto’s gebaseerd op CAD-renders

Sony heeft eerder dit jaar de Sony Xperia XA2 smartphone op de markt gebracht als midrange opties voor 2018. Sony’s Xperia XA3 zou dezelfde functie moeten vervullen en zal waarschijnlijk tegen 2019 op de markt verschijnen.

Tijdens IFA kwam Sony met een enkel toestel op de proppen, de Sony Xperia XZ3. Verwacht werd dat er mogelijk ook een opvolger voor de XA2 aan zat te komen, deze werd namelijk al in februari gelanceerd, tegelijkertijd met de Sony Xperia XZ2. Dit bleek niet zo te zijn, ook bleef het bij alle bronnen die eerder informatie lekten over Sony-toestellen enorm stil over de XA3. Tot nu, want via MySmartPrice i.s.m. OnLeaks zijn er foto’s verschenen die zijn gebaseerd op CAD-renders. Deze zogenoemde CAD-renders worden in de fabrieken gebruikt om een telefoon te produceren, en geven daarom een betrouwbaar beeld over het uiterlijk van de telefoon.

Headphone jack

Als de afbeeldingen gebaseerd op de CAD-renders tot de realiteit behoren, dan mag ook Jack nog een jaar langer mee. Ditmaal is de audiopoort te vinden aan de bovenkant van het toestel – aan de onderkant lijkt er geen ruimte voor te zijn, daar zijn namelijk twee speakers (of één enkele speaker en een microfoon) terug te vinden, evenals de USB-C-poort. De kans dat Sony besluit het toestel twee speakers te geven is zeer klein, waar de XZ3 dit wel heeft, had de vorige generatie XA-smartphones dit niet. Kijken we dan nog naar de rechtse zijkant, dan is daar de vingerafdrukscanner terug te vinden. Als het klopt, dan is het een opvallende stap: Sony was eerder juist gestopt met het verwerken van de scanner in een knop aan de zijkant.

Kijk je naar de achterkant, dan zijn daar twee sensoren terug te vinden. Wederom iets nieuws voor Sony, nog nooit eerder positioneerde het merk twee camera’s in een horizontale oriëntatie. De flitser die bij eerdere Sony Xperia-toestellen boven de verticaal geplaatste sensoren ook verticaal gepositioneerd was, zit nu horizontaal. Specificaties van de camera’s blijven voor nu nog geheel afwezig, de CAD-renders geven helaas ook geen informatie weg over de mogelijke specificaties.

Scherm

Wisselen we naar de voorkant, dan vinden we daar het 5,9-inch scherm, aldus MySmartPrice en OnLeaks. Het 5,9-inch scherm heeft een resolutie van 2160 x 1080P, ofwel Full-HD+. Net als alle andere Sony Xperia XZ-smartphones wordt er in de XA-serie enkel nog maar gekozen voor nieuwere 18:9 schermen, waar Sony in 2017 16:9 juist nog verkoos boven 18:9. In hoeverre deze informatie klopt is onduidelijk, wel heeft MySmartPrice in samenwerking met OnLeaks veelvoudig juiste informatie aan weten te leveren betreffende andere smartphones.

Overige specificaties betreffen volgens MySmartPrice de Qualcomm Snapdragon 660 SoC in combinatie met 6 GB RAM, ook zou er 64 GB interne opslag aanwezig zijn. Dit alles wordt aangedreven door Android 9.0 Pie. Sony is het eerste merk om Android 9.0 uit de doos mee te leveren op de Sony Xperia XZ3, het zou dan ook vreemd zijn als de XA3 niet direct over de laatste versie zou beschikken. MySmartPrice spreekt als laatste nog over een mogelijke onthulling van de Sony Xperia XA3 aan het einde van Q4, of juist tijdens CES 2019 in januari.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business