Nieuws

Microsoft doet intrede in markt van hoofdtelefoons met de Surface Headphones

Microsoft heeft nog nooit eerder hoofdtelefoons op de markt gebracht. Voor alles moet er een eerste keer zijn. Zo moet ook het designteam bij Microsoft hebben gedacht, met als uitkomst de Microsoft Surface Headphones.

Waar Microsoft de afgelopen jaren al druk aan de gang ging met de Microsoft Surface laptop en tablets, was dat waarschijnlijk niet het enigste waar het bedrijf om geeft. Op dinsdag had de Amerikaanse softwaregigant namelijk nog een verrassing voor ons in petto. Het gaat om de Microsoft Surface Headphones, deze werden samen met de nieuwe Microsoft Surface Laptop en Surface Pro 6 onthuld. Volgens Panos Panay, productmanager binnen het Surface-team, is het een product waar drie jaar aan is gewerkt. Dat maakt het nog een grotere verrassing dat er eerder nog niks over naar buiten was gekomen.

Noise cancelling

Waar de Microsoft Surface Headphone in uit moet blinken is enerzijds zijn eenvoud in design, maar vooral ook de instelbare noise cancellation. Door middel van een draaiknop wordt het mogelijk om de noise cancellation in verschillende gradaties in te stellen, 13 om precies te zijn. Er zijn al fabrikanten die meerdere standen ter beschikking stellen aan de gebruiker, maar nog niet veel vaker was het zo gemakkelijk om het in te stellen. Om terug te komen op het design, de hoofdtelefoons zijn duidelijk in hetzelfde ‘verfbadje’ geweest als alle andere Surface producten, daarmee weet het bedrijf eenheid te creëren tussen verschillende producten. Of deze hoofdtelefoons ook van de magnesium constructie zijn gemaakt die wordt gebruikt voor de Surface laptops en tablets, wordt niet geheel duidelijk.

Aangezien het gaat om een product ontwikkeld door Microsoft, zal het niet als een verrassing komen dat Cortana zit ingebouwd. Cortana werkt via je telefoon, en gebruikt de acht beamforming microfoons om je spraakopdracht op te vangen. Dezelfde acht microfoons worden overigens gebruikt voor noise cancellation en telefoongesprekken met de hoofdtelefoon. Microsoft geeft niet aan welke versie van Bluetooth aanwezig is in de hoofdtelefoon. Wel geeft Microsoft aan dat de batterijduur tot 15 uur is met Bluetooth en noise cancellation ingeschakeld. Tegelijkertijd kan er tot 50 uur worden gehaald als de hoofdtelefoon aan staat in bedrade modus zonder noise cancellation.

Voorlopig niet in de Benelux

Bij de onthulling werd al duidelijk dat er een grote focus ligt op Cortana. Gezien de afwezigheid van Cortana in het Nederlands, is de kans klein dat de hoofdtelefoon ooit naar de Benelux komt. Daar moet nog bij worden vermeld dat de verkrijgbaarheid van de hoofdtelefoons in de eerste maanden sowieso gelimiteerd zal zijn tot de Verenigde Staten. Daar zullen de hoofdtelefoons voor een astronomische 350 dollar op de markt komen – Microsoft zet de Surface Headphones in direct vaarwater van de Bose QC35’s en Sony WH-1000XM3’s. Of het een succes gaat worden blijft altijd nog afwachten, ik kan in ieder geval al niet wachten om ze eens uit te proberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business