Nieuws

OnePlus CEO spreekt openlijk over het verwijderen van de 3.5mm audiopoort uit de OnePlus 6T

OnePlus kondigde recentelijk al aan dat de OnePlus 6T geen audiopoort meer zou krijgen. Het verhaal achter de verwijdering was nog niet bekend, al komt daar nu verandering in na een gesprek met Pete Lau.

Bij alle eerdere generaties OnePlus smartphones hield het bedrijf zijn eer aan en besloot het om de 3.5mm audiopoort nog een jaar langer mee te laten gaan. Sterker nog, in verschillende berichten van de marketingafdeling van OnePlus werd gesproken over de keuze om de audiopoort te besparen. In 2018 heeft het Chinese bedrijf, vanaf de OnePlus 6T, helaas besloten Jack met pensioen te sturen. Daarmee komt ook bij OnePlus een einde aan het tijdperk van de 3.5mm audiopoort die nog door immens veel gebruikers geliefd is.

Het verwijderen van de audiopoort werd eerder dus al bevestigd, evenals dat er een adapter in de doos komt. Mocht je toch nog een bedrade hoofdtelefoon willen gebruiken, dan wordt #DongleLife nu ook een realiteit. Raak je de dongle kwijt, dan zal OnePlus ook met liefde 8,95 euro vragen om deze te vervangen. Ook zijn er nieuwe bedrade Bullet hoofdtelefoons aangekondigd met USB-C aansluiting, deze gaan in de verkoop voor 19,95 euro. Wat niet bekend was gemaakt, dat was OnePlus’ reden om de poort nu ook eindelijk weg te doen. Na een interview van CNET met de CEO van het bedrijf, Pete Lau, is daar ook een verandering in gekomen.

‘Moeilijkste beslissing’

Volgens Pete was het verwijderen van de audiopoort een van de moeilijkste beslissingen die het bedrijf heeft moeten nemen, Pete noemt het een mix tussen angst en opwinding: “It’s a mix of both excitement and anxiety.” Hij noemt verder het beslissen van wat er wel en niet in een eindproduct terecht moet komen een van de moeilijkste dagelijkse taken: “The most difficult task in the day-to-day is… finding a balance in what’s ultimately going to be part of the end product and what has to be said ‘No’ to.” Al met al denkt Pete dat de verwijdering van de audiopoort geen grote terugslag zal hebben op de verkopen, de onstane opwinding erover wordt volgens hem namelijk overschaduwd door de vingerafdrukscanner in het scherm.

https://twitter.com/getpeid/status/973745407208468485

De nieuwe vingerafdrukscanner is ook precies de reden waarom de OnePlus 6T geen audiopoort meer heeft, als de informatie van Pete Lau tot de realiteit behoort. Volgens hem zorgt de toevoeging van de vingerafdrukscanner onder het scherm ervoor dat de dikte dusdanig veel toeneemt, dat er simpelweg geen ruimte meer zou zijn om een audiopoort te plaatsen. Nu wil ik daar zelf best wel een toevoeging bij plaatsen, want de vraag is of er echt niet een oplossing voor zou zijn. Alhoewel fabrikanten nog altijd denken dat dunner beter is, hoor je dat vrijwel nooit uit de mond van consumenten. Dus, zou de audiopoort nog passen als de telefoon dikker was geworden? Ik vermoed van wel, maar dan zou het design van de 6T ook een wijziging nodig hebben, een route die het bedrijf vermoedelijk niet zou willen nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business