Nieuws

Instagram introduceert “nieuwe” naamtags

De nieuwe Naamtags op Instagram moeten het makkelijker maken om mensen te vinden en te volgen. Al lijken ze nogal sterk op de Snapcodes van Snapchats.

De creativiteit is tegenwoordig ver te zoeken bij socialmediaplatform Instagram. Een goede twee jaar geleden kwam het met een niet zo unieke “Verhalen” die het gekopieerd had van Snapchat. Al bleek uiteindelijk dat de kopie van Instagram populairder werd dan het origineel van Snapchat. Ditmaal komt het platform met een nieuwe functie genaamd Naamtags, die nogal sterk lijkt op de Snapcodes van Snapchat.

Voor diegenen die niet bekend zijn met de Snapcodes: deze code lijkt sterk op een QR-code en elke Snapchat-gebruiker heeft een unieke Snapcode. Als je die scant door er een foto van te nemen met Snapchat zal de app de gebruiker toevoegen aan je vriendenlijst. Instagram heeft in zijn nieuwste update een functie geïntroduceerd die in feite exact hetzelfde doet. Met de Naamtags kan je ook een dergelijke persoonlijke code toevoegen aan je profiel die andere gebruikers vervolgens kunnen fotograferen om je te volgen op het platform. Deze Naamtags kunnen daarnaast gedeeld worden op Facebook en WhatsApp via de deelpijl in het naamtagmenu.

Tot slot werkt Instagram ook aan een daadwerkelijk nieuwe functie zodat scholengemeenschappen makkelijker met elkaar kunnen verbinden. Door bepaalde informatie over je school toe te voegen aan je profiel word je toegevoegd aan een lijst waarin mensen in hetzelfde jaar staan. Deze functie bevindt zich echter nog in de testfase en is voorlopig beperkt tot de Verenigde Staten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business