Nieuws

Nokia zet vanaf deze maand volledig in op de uitrol van Android 9.0 Pie

Naast dat de Nokia 7.1 op donderdagavond door HMD Global buiten de deur werd gezet, is er ook meer bekendgemaakt over de aanstaande updates naar Android 9.0 Pie voor alle Nokia smartphones.

Aan het begin van het evenement van HMD Global op donderdagavond, net voordat de Nokia 7.1 Plus gelanceerd zou worden, kwam Juho Sarvikas nog met informatie over de Android Pie-update voor alle Nokia toestellen. Waar de Nokia 7 Plus eerst al de stabiele versie heeft ontvangen, zal de uitrol vanaf oktober voorspoediger verlopen. Zo zullen er deze maand alleen al drie smartphones de upgrade ontvangen, gek genoeg vallen de high-endtoestellen daar niet onder.

Nokia heeft duidelijk een voorkeur voor toestellen met Qualcomm Snapdragon 600 SoC’s, mogelijk komt dat ook door de hogere verkoopaantallen… Zo zullen deze maand de Nokia 6.1 en 6.1 Plus de update naar Android 9.0 Pie ontvangen, dit zal dan waarschijnlijk gebeuren zonder voorafgaand beta-programma. Naast de Nokia 6.1 en 6.1 Plus krijgt ook de Nokia 7.1 nog deze maand de update naar Android Pie, het toestel lanceerde verrassend genoeg met Android 8.1.0 Oreo.

High-end Nokia 8-serie

Als je een high-endsmartphone koopt, dan verwacht je daarbij ook een snelle update-ervaring. Gezien het vermoedelijk lage aantal gebruikers van de high-end smartphones van HMD is de keuze snel gemaakt. Maar zo’n keuze versterkt ook enkel nog het effect dat er niet snel voor de high-endsmartphones gekozen zal worden. Dat uit de weg, zowel de Nokia 8 en 8 Sirocco ontvangen in november de update naar Android Pie, onbekend is ook of deze toestellen eerst nog een beta-versie ontvangen voordat de stabiele versie uit zal rollen.

De rest van Nokia’s toestellen krijgen volgens Juho zo snel als mogelijk een update, momenteel zijn er nog geen toestellen uitgesloten van de update. Wel gaf hij aan dat er nog niet vooruitgelopen kan worden over wanneer de update uit gaat rollen. Al met al weet Nokia de uitrol snel op gang te brengen, dit komt grotendeels door het gebruik van Android One. Met Android One is het Nokia ‘verboden’ om grootschalige wijzigingen uit te voeren aan het besturingssysteem. Nokia voegt dan ook enkel een eigen camera-applicatie toe, tezamen met de standaard optimalisaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business