Nieuws

Binnenkort geen nieuwe updates Google Chrome-gebruikers op Android Jelly Bean

Google Chrome ontvangt nog altijd updates op Android Jelly Bean, een besturingssysteem van Google dat in 2012 op de markt kwam. Later dit jaar komt daar waarschijnlijk verandering in.

Elke applicatie heeft een realistische levensduur voor een bepaald platform. Dit is niet anders voor applicaties zoals Google Chrome voor Android. In eerdere jaren maakte Google er al een einde aan voor telefoons draaiende op Android Ice Cream Sandwich (ICS), nu komt er ook een einde aan voor gebruikers die nog een telefoon in bezit hebben met Android Jelly Bean, ofwel Android 4.1.x tot aan versie 4.3. Daarmee verlegt Google zijn aandacht en is de ‘oudste’ ondersteunde versie Android 4.4.x KitKat.

De stopzetting van ondersteuning voor de oudere versies is gevonden door XDA-Developers in een toevoeging in de code van Chromium. De code maakt vermelding dat ‘by default’ enkel Android KitKat en hoger nog ondersteund zal worden door de browser. Hoe en of dit in de toekomst het gebruik van de browser zal bemoeilijken, is nog onduidelijk. De kans is groot dat Google binnen afzienbare tijd de updates via de Google Play Store stop zal zetten. Een nieuwere versie installeren door middel van een APK zal ook niet meer gaan door het vereiste API-level van Android KitKat.

Grote groep gebruikers

Volgens Googles Distribution Dashboard, een overzicht van de spreiding van Googles besturingssysteem over de verschillende versies, gaat het om ongeveer drie procent van alle gebruikers die hier last van kunnen ondervinden. Gezien het hoge aantal gebruikers kan dit nog een behoorlijke invloed hebben – al gebruikt natuurlijk niet iedereen Googles browser. Wanneer de plannen worden uitgevoerd en Android Jelly Bean daaropvolgend geen updates voor Google Chrome zal ontvangen, is niet bekend. Het valt overigens niet aan te raden om de browser nog lang te blijven gebruiken na het stopzetten van de ondersteuning, ontstane veiligheidsrisico’s in de code van de browser kunnen ernstige gevolgen hebben op je online veiligheid.

Googles distributiecijfers voor september tonen aan dat nog drie (3) procent van alle Android-gebruikers op Android Jelly Bean zit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business