Nieuws

Nieuwe foto’s tonen Huawei Mate 20 in zijn volledigheid

Huawei heeft tijdens IFA de Mate 20 Lite gelanceerd, een voorganger van de Mate 20 en Mate 20 Pro. Ditmaal is de Huawei Mate 20 in een foto te zien van dichtbij, al kan dat nog altijd met een korreltje zout genomen worden.

Er lijkt een lek te zitten in de distributielijn van persmaterialen, er zijn namelijk (alweer) nieuwe foto’s verschenen van de Huawei Mate 20 via WinFuture en Roland Quandt. De Huawei Mate 20 Pro werd eerder al uitgebreid op de (pers)foto gezet, ditmaal is het dus tijd voor de ‘standaard’ Huawei Mate 20. Het grootste zichtbare verschil is de notch aan de voorkant. Waar deze bij de Pro variant juist verder is uitgestrekt, tonen de foto’s van de Mate 20 een notch in de vorm van een ‘waterdruppel’.

Om te beginnen met de algemene specificaties, het toestel bevat net als zijn duurdere broer een HiSilicon Kirin 980 SoC, een van de eerste SoC’s gebakken op een 7 nm procedé. Verder zou Huawei de Mate 20-serie gaan voorzien van 4, 6, en zelfs 8 GB RAM. Daarnaast zou er de keuze zijn tussen 128, 256 en 512 GB intern opslaggeheugen van het type UFS 2.1. Om alles van stroom te voorzien heeft Huawei ervoor gekozen om een 4.000 mAh batterij in de Mate 20 te plaatsen, ‘slechts’ 200 mAh kleiner dan de batterij in de Huawei Mate 20 Pro.

Vingerafdrukscanner aan de achterkant

Om terug te komen op het scherm, dat de notch kleiner is, heeft ook gevolg op de functionaliteiten die Huawei erin weet te verwerken. Zo zou de Mate 20 enkel een selfiecamera in de notch hebben, maar de Mate 20 Pro bevat tevens een 3D TOF lasersensor in de notch om gezichtsherkenning toe te passen. Daar blijft het echter niet bij, gaan we naar het scherm toe, dan vind je daar een 6,53-inch Full-HD+ lcd-scherm, dit in tegenstelling tot het OLED-paneel van de Mate 20 Pro. Bij de Pro-variant gaat achter het scherm ook nog een vingerafdrukscanner zitten, waar deze bij de normale Mate 20 niet aanwezig zal zijn.

Keer je het toestel om, dan vind je daar de drie camerasensoren van het toestel. Een daarvan heeft een resolutie van 40 MP, deze was waarschijnlijk ook al terug te vinden in de Huawei P20 Pro die eerder dit jaar verscheen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog twee andere sensoren terug te vinden in het vierkant, al zijn de specificaties daarvan momenteel nog onbekend.

Lancering in Londen

Natuurlijk kan alles nog met een korreltje zout genomen worden, tot dinsdag 16 oktober. Op 16 oktober heeft Huawei in Londen een evenement gepland staan om onder andere de Huawei Mate 20 en mate 20 Pro te lanceren. Naast de Mate-serie wordt er ook een smartwatch verwacht, evenals een nieuw paar FreeBuds. TechPulse zal aanwezig zijn om live verslag te doen van de lancering waarna ook een review van een Mate 20-toestel op de site zal verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business