Nieuws

Razer Phone 2 is het nieuwe paradepaardje van de gamingsmartphones

Razer blijkt niet zo creatief te zijn in de naamgeving van zijn gamingsmartphones, waaraan nu een tweede exemplaar is toegevoegd. Deze opvolger van de Razer Phone heet namelijk de Razer Phone 2.

Na de nieuwe iPhones en de Google Pixels krijgen we nu ook de Razer Phone 2 voorgeschoteld. Deze smartphone is volledig toegespitst op gaming en pikt de draad van zijn voorganger verder op. Razer lijkt wel zijn doelpubliek iets ruimer te willen maken, aangezien de bijbehorende slogan deze keer als volgt luidt: “Made for work. Refined for play.” Wat aan de ene kant logisch is, aangezien een smartphone die zware games kan draaien, zeker ook in staat is om andere programma’s probleemloos uit te voeren.

Design

Wat het design betreft, krijgen we niet veel nieuws. Razer heeft voor de Razer Phone 2 dezelfde basis gebruikt als voor zijn eerste smartphone. Een niet zo verrassende toevoeging is de RGB-verlichting in het logo op de achterzijde. Zo werkt het logo ook als notificatielampje dat in verschillende kleuren kan oplichten afhankelijk van de melding. Verder is het scherm 5,7 inch met een resolutie van 2560x1440p, een 16:9-verhouding en ondersteunt het (als enige) een refreshrate van 120 Hz. Daarnaast maakt de glazen achterkant draadloos opladen ook mogelijk.

De binnenkant

Binnenin vinden we dan weer een Snapdragon 845 SoC, waarmee bijna alle high-endsmartphones uitgerust zijn. Verder zien we 8GB RAM, 64GB interne opslag en een krachtige batterij van 4.000 mAh zodat je niet gedwongen bent om naast het stopcontact te gamen. De Razer Phone 2 komt echter nog wel uit de doos met Android 8.1, hoewel Android 9.0 Pie zeker in het vooruitzicht is. Net zoals gaminglaptops kunnen gamingsmartphones in het heetst van de strijd ook fysiek warm worden. De koeltechnologie die Razer ook in zijn laptops verwerkt heeft, namelijk de Vapor Chamber Cooling, zit nu ook in deze smartphone en zou ervoor moeten zorgen dat je gerust enkele uren kan gamen zonder het toestel te laten oververhitten.

Een struikelblok bij de eerste Razer Phone was de matige camera. Een camera is dan wel niet essentieel om te gamen, maar een smartphone in dit marktsegment zou ook hier niet mogen onderdoen. Daarom heeft de Razer Phone 2 nu een dubbele camera op de achterzijde met elk 12MP met o.a. optische beeldstabilisatie. De frontcamera is een exemplaar met 8MP, waarmee livestreaming in HD geen probleem zou moeten vormen. Om dit alles af te werken, heeft Razer ook de camera-app van een update voorzien.

En de games?

Een “klein” probleempje voor deze gamingsmartphone is dat er niet zo verrassend veel games voor Android zijn op dit moment en dat deze zich voornamelijk op iOS bevinden. Om de Razer Phone 2 aan de man kunnen brengen voor €849 heeft Razer tot slot besloten om samen te werken met gamingbedrijven om games te optimaliseren voor de smartphone en daarbovenop exclusieve content te ontwikkelen voor de Razer Phone 2.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business