Nieuws

Samsung pakt uit met de Galaxy A9 en zijn 4 camera’s

Een groothoekcamera komen we wel vaker tegen bij nieuwe smartphones. De Samsung Galaxy A9 voegt daar nog een paar extra camera’s aan toe.

Sommige smartphonegebruikers durven zich wel eens de gedragen als ware beroepsfotografen. Voor deze mensen heeft Samsung nu de nieuwe Galaxy A9 uitgebracht. Deze smartphone heeft welgeteld vier camera’s aan de achterzijde zodat je voor elke denkbare situatie een lens ter beschikking hebt.

Technische specificaties

Voor we het gaan hebben over de camera’s, nemen we eerst een kijkje naar de andere specificaties van de Galaxy A9. Om te beginnen, heeft het toestel een 6,3 inch Full HD+ Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1080x2220p. Binnenin vinden we 6 of 8 GB RAM terug, telkens met 128 GB interne opslag, die je verder kan uitbreiden met een geheugenkaart. De batterij ziet er verder heel degelijk uit met 3.800 mAh en op het vlak van het besturingssysteem krijgen we Android 8.0 Oreo dat draait op een Snapdragon 710 SoC.

De camera’s

Het focuspunt van de Galaxy A9 is duidelijk de camera of, beter gezegd, de camera’s.  Zo krijgen we alleen aan de achterkant al vier verschillende lenzen.

  • De Ultra Wide Lens heeft dezelfde kijkhoek als het menselijk oog (120°), waardoor je beelden kan vastleggen net zoals jij ze zelf ziet, en heeft een kwaliteit van 8MP.
  • De Depth Lens zorgt er vervolgens voor dat je handmatig de scherptediepte en het focuspunt van de foto kan aanpassen en heeft een kwaliteit van 8MP.
  • De Telephoto Lens bevat verder een 2X optische zoom en heeft een kwaliteit van 10MP.
  • Daarnaast is er de hoofdlens van het toestel en die heeft een kwaliteit van 24MP.
  • Om het plaatje volledig te maken is er natuurlijk nog de selfiecamera die eveneens een kwaliteit heeft van 24MP.

Je hebt dus een zeer uitgebreide keuze aan lenzen, al kan dit voor redelijk wat verwarring zorgen wanneer je een enkele lens gewend bent. Dan wordt het eerder een verhaal waarbij je door de bomen het bos niet meer ziet.

Voor deze camerafanaat betaal je tot slot €599. Je hebt hierbij de keuze uit drie verschillende kleuren: Caviar Black, Lemonade Blue en Bubblegum Pink.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business