Nieuws

Nokia heeft nu ook een plus-variant van de Nokia 3.1, de Nokia 3.1 Plus

De Nokia 3.1 Plus is nu ook een feit als de opvolger van de Nokia 3.1 die eerder dit jaar nog uit was gekomen. Het toestel volgt slechts een week na de onthulling van de Nokia 7.1 in Londen.

Nokia is in razend tempo zijn line-up van smartphones aan het vernieuwen. Juho Servikas, CEO bij HMD Global, gaf vorige week al aan dat gebruikers een ‘krachtigere en meer uitgesproken HMD Global’ zullen zien in de toekomst. Het toestel wat vandaag aan kwam vliegen, volgt slechts een week na de onthulling van de Nokia 7.1. De Nokia 3.1 Plus is onderdeel van Nokia’s strategie om vrijwel al zijn toestellen te gaan voorzien van de ‘Plus’ branding. Zo zou het in elk geval doen geloven na alle toestellen die nu ‘Plus’ als toevoeging hebben gekregen.

De Nokia 3.1 komt er in het blauw, wit en donkergrijs.

Het toestel volgt namelijk in het pad van de Nokia 5.1 en 6.1 Plus. Laten we de smartphone maar gaan ontleden, te beginnen met de processor. Nokia’s 3.1 Plus heeft een MediaTek Helio P22 SoC met acht ARM Cortex-A53 kernen. Er zijn verder twee opslagvarianten van het toestel beschikbaar, je krijgt ofwel 2 of 3 GB aan RAM-geheugen, deze opslagvarianten hebben respectievelijk 16 en 32 GB interne opslag. Om alles van stroom te voorzien is er een 3.500 mAh batterij aanwezig, zo is te lezen op de productpagina van de Nokia 3.1 Plus.

Geen notch

Soms zou je bijna een dansje van geluk willen doen als er een telefoon zonder notch op de markt komt. Er is niks mis met een notch, maar het maakt de toestellen nog meer een pot nat aan de voorkant. Dat uit de weg, de 3.1 Plus heeft 6-inch scherm met een 1440 x 720P resolutie, ofwel HD+. Wel heeft Nokia gekozen voor een scherm met een 18:9 verhouding, niet al te verrassend gezien het formaat van het scherm. Boven het scherm bevindt zich een 8 MP-camerasensor, volgens GSMArena heeft de sensor een f/2.2 diafragma. Aan de achterkant bevinden er twee camerasensoren, een 13 MP-sensor met f/2.0 diafragma, en een 5 MP-dieptesensor met f/2.4 diafragma.

Bij de onthulling op donderdag in India werd duidelijk dat Nokia van plan is de telefoon wereldwijd uit te gaan brengen. Ten tijde van de onthulling zal het toestel nog op Android 8.1.0 draaien met, zoals het een goed Nokia-toestel befaamd, het Android One-embleem. Over de beschikbaarheid in de Benelux is weinig bekend op dit moment, wel liggen de prijzen voor het model met 2 GB RAM en 16 GB-opslag op 159 euro. Het model met 3 GB RAM en 32 GB interne opslag is nog eens 20 euro duurder en kost dus 179 euro. De kans dat het model met meer opslag in de Benelux terecht zal komen in de Benelux is zeer klein gezien de keuzes die het bedrijf de afgelopen tijd heeft gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business