Nieuws

Steeds meer kleine details worden bekend over de Google Pixel 3 en 3 XL

Sinds dinsdagnacht zijn de Google Pixel 3 en 3 XL een realiteit. Weinig details waren nog onbekend, toch zijn er nu weer extra details bekend over de interne werking van de Pixel-smartphones.

Slechts twee dagen geleden kwam Google eindelijk met de officiële onthulling van de Google Pixel 3 en 3 XL. Eerder waren er dusdanig veel lekken dat er nog vrij weinig onbekend was, het was dus ook geen verrassing toen Google lek na lek kon bevestigen. Kleine details over smartphones blijven echter vaak onbekend, fabrikanten voelen niet de behoefte om een te diep kijkje in de koffie te geven aan de consumenten. Deels omdat het een grote groep consumenten niet veel uit zou kunnen maken. Nieuwe berichten brengen nu informatie over de toestellen die nog ontbrak.

Tim Murray heeft op Twitter bevestigd tegen de welbekende ontwikkelaar Francisco Franco dat de Pixel-toestellen uit de 3e generatie het f2fs-bestandssysteem gebruiken. Niet al te verrassend is Tim Murray de leider van de Google Pixel divisie die zich richt op de snelheid van de Pixel-toestellen. De switch naar het f2fs-bestandssysteem moet dan ook vooral een grote snelheidswinst teweegbrengen. Voorheen gebruikte Google nog het oudere en minder populaire etx4 bestandssysteem waar Linux, de basis voor Android, normaliter op zou draaien. Het is onder andere minder populair door de verlaagde snelheid als de opslag bijna vol zit, het bestandssysteem is niet gericht op het gebruik van snel NAND-geheugen.

Google is niet de eerste…

Google is niet de eerste smartphonefabrikant om de wissel te maken naar het nieuwe bestandssysteem. Zelf besloot het bedrijf in 2014 al dat het tijd was voor f2fs met de Google Nexus 9, een tablet ontwikkeld in samenwerking met HTC. OnePlus maakte met de OnePlus 3T ook al duidelijk dat de toestellen waren gewisseld naar het nieuwe bestandssysteem – de OnePlus 3 ontving deze update niet gezien het systeem daarvoor een reset moet krijgen, een optie die voor OnePlus simpelweg niet het overwegen waard is.

Het f2fs-bestandssysteem kwam overigens in 2012 op de markt, precies in de tijd dat Samsung ook begon met het produceren van UFS-opslag. Vrijwel alle high-end smartphones maken hedendaags van dit geheugen gebruik, zo ook de Pixel 3 en 3 XL die 64- dan wel 128 GB UFS 2.1 opslag hebben. In hoeverre dit de prestaties van de Pixel-toestellen beïnvloed is niet bekend, benchmarks die Android Police eerder had getoond waren wel duidelijk en lieten een prestatieverbetering zien, vooral op het gebied van de leessnelheden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business