Nieuws

Apple maakt iOS 12.0.1 officieel met oplossing laadproblemen iPhone XS-toestellen

Met de release van de iPhone XS en XS Max kreeg Apple ook een nieuwe ‘gate’ achter zich aan. Ditmaal was het de ‘Chargegate’, sommige iPhone XS-toestellen hadden namelijk problemen met het opladen. Dat is nu opgelost in iOS 12.0.1.

In september verschenen, vrij snel na de onthulling van Apples nieuwe toestellen, verhalen over problemen bij het opladen van de iPhone XS en XS Max. Lewis van Unbox Therapy maakte er vervolgens een video over waarna het probleem groots in de media verscheen. Apple was waarschijnlijk niet tevreden met alle berichten, maar besloot daarop niks te vermelden over de bestaande problemen. iOS 12.0.1 brengt daar nu toch een verandering in, Apple heeft de problemen opgelost, zo staat ook in de release notes die inmiddels zijn gespot door een grote groep gebruikers van de iPhone XS.

Oplossing ‘Chargegate’

Anders dan bij sommige ‘gates’ die Apple de afgelopen jaren heeft opgelopen komt er aan deze al snel een einde. In de release notes voor iOS 12.0.1 staat namelijk het volgende vermeld: “Fixes an issue where some iPhone XS devices did not immediately charge when connected to a Lightning cable.” Verder biedt de update ook een oplossing voor een andere bug die vooral als irritant beschouwd wordt. Zo verkoos een iPhone XS soms bij herhaaldelijk opnieuw verbinden met een netwerk juist het 2.4 GHz netwerk, in plaats van het snellere 5 GHz Wi-Fi netwerk. Ook zijn er een aantal kleinere oplossingen die met deze update mee worden geleverd:

  • De “.?123” knop op de iPad wordt teruggezet naar de ‘oude’ positie uit iOS 11;
  • Een probleem waardoor ondertitels in sommige videoapplicaties niet verschenen is opgelost;
  • Problemen met Bluetooth waardoor de verbindingsmogelijkheid onbruikbaar werd zijn opgelost.

Beschikbaarheid

iOS 12.0.1 lijkt sinds deze week uit te rollen. Wanneer de update bij iedereen terecht zal gaan komen is vooralsnog onbekend. De update voor iOS volgt op de updates voor WatchOS en tvOS die ook eerder deze week begonnen met uitrollen. Ook is Apple druk bezig met betaversies van iOS 12.1. Waarschijnlijk was het bedrijf niet van plan zijn gebruikers te laten wachten op de iOS 12.1 update voor het oplossen van de laadproblemen met het toestel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business