Nieuws

Huawei Watch GT verschijnt volgende week, draait mogelijk niet op Wear OS

Op 16 oktober heeft Huawei een groots evenement gepland staan voor de onthulling van de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro. Mogelijk wordt dit aangevuld met een Huawei Watch GT, al blijft dat nog altijd afwachten.

Huawei heeft op 16 oktober een persevenement in Londen gepland staan, daar zullen in elk geval de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro gaan verschijnen. Eerder verschenen er via Roland Quandt al beelden van vermoedelijk de Huawei Watch GT. Ook was er een FCC-ID voor de smartwatch aangemaakt, wat duidelijk maakt dat de smartwatch op korte termijn onthuld zal worden. Nu er een Chinese productpagina van de smartwatch is verschenen, is er nog een hoop extra duidelijkheid over de smartwatch die we mogelijk volgende week gaan zien.

Specificaties

Omdat de productpagina online heeft gestaan, zijn ook alle specificaties van de smartwatch nu bekend. Het scherm is slechts 1,39-inch groot en heeft een resolutie van 454x454P, Huawei heeft overigens gekozen voor een AMOLED-scherm. Op het gebied van rekenkracht weet de processor niet enorm veel speciaals te bieden, het gaat om een ARM Cortex-M4 SoC, een processor die inmiddels dateert uit 2010. De capaciteit van de batterij werd eerder al duidelijk door een FCC-certificatie, maar wordt ook bevestigd door de productpagina: de smartwatch zal een 420 mAh batterij bevatten.

Op het gebied van software lijkt er wel wat speciaals aan de hand te zijn. Waar eerdere verwachtingen namelijk uitgingen van Wear OS als het besturingssysteem voor de smartwatch, blijkt dat nu niet zo te zijn. Het zal waarschijnlijk gaan om een concurrent van Wear OS vanuit Huawei. De productpagina toont de smartwatches met een OS dat nog niet eerder bij Huawei verscheen, ook staat er vermeld dat het OS enkel zal werken met telefoons die draaien op EMUI 9.0, ofwel smartphones met Android 9.0 van Huawei en Honor. Het zou best kunnen dat de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro met Android 9.0 Pie op de markt komen, al is daar nog weinig over bekend.

Onthulling

Waarschijnlijk gaan we de Huawei Watch GT volgende week dus kunnen zien tijdens de onthulling van de telefoons in Londen. Natuurlijk kan dit altijd nog met een korrel zout genomen worden, het ging immers om een Chinese productpagina: inmiddels is het welbekend dat Google-services daar niet uitgebracht mogen worden. Of de fabrikant voor de Europese markt dan ook een aanpassing zal maken om beter te voldoen aan wensen van Europese consumenten is onbekend. Volgens Roland Quandt zal de Huawei Watch GT een Europese adviesprijs krijgen van 200 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business