Nieuws

Huawei speelt mee in de arena van 1.000+ euro smartphones met de Huawei Mate 20 Pro

Op dinsdag heeft Huawei zijn evenement gepland staan om de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro aan te gaan kondigen. Het lijkt er in elk geval op dat de Huawei Mate 20 Pro een prijzig toestel gaat worden.

Apple was een van de eerste bedrijven om een smartphone boven de 1.000 euro uit te brengen, het gaat daarbij om de Apple iPhone X. Veel andere fabrikanten van smartphones zijn inmiddels gevolgd en hebben geen probleem om in dat segment mee te spelen. Huawei kwam eerder dit jaar al met de Porsche Design variant van de P20 Pro van ruim boven de 1.000 euro, maar ook een ‘normaler’ toestel in de line-up van Huawei, de Huawei Mate 20 Pro gaat nu waarschijnlijk 999- of iets meer dan 1.000 euro kosten.

Verschillende opslagvarianten

De basis van de telefoon zal natuurlijk niet per opslagvariant gaan verschillen, laten we daar dan ook maar mee van start gaan. Een SoC uit de fabrieken van HiSilicon, de Kirin 980, gebakken op een 7nm procedé, zal gaan zorgen voor de nodige rekenkracht. Verder zal er naar alle waarschijnlijkheid 6 GB RAM aanwezig zijn, al spraken eerdere geruchten al over een eventueel model met 8 GB RAM. Het ‘basismodel’ van de Huawei Mate 20 Pro bevat in elk geval 6 GB RAM en 128 GB interne opslag. Ook moeten er modellen met 256- en 512 GB interne opslag beschikbaar komen. Of deze toevallig beschikken over 8 GB RAM-geheugen is vooralsnog niet bekend. Dit moet natuurlijk wel van stroom voorzien worden, Huawei heeft daarbij gekozen voor een 4.200 mAh variant – waarschijnlijk kan de batterij ook super snel worden opgeladen met een 40W oplader.

Maken we de switch naar de buitenkant dan vinden we daar een 6,39-inch (AM)OLED scherm, de resolutie ligt opvallend hoog: 3120x1440P. Het meest interessante onderdeel van het scherm is de in-display vingerafdrukscanner. Eerder dit jaar was de scanner al op de Porsche Design Mate RS terug te vinden, of het om een vergelijkbare sensor gaat is vooralsnog onbekend. Daarnaast is er boven het scherm (natuurlijk) een notch terug te vinden. In de notch zou er een 24 MP-camerasensor aanwezig zijn voor de nodige selfies, evenals de luidspreker en een 3D-sensor voor het ontgrendelen van de telefoon met je gezicht. Aan de achterkant bevinden zich natuurlijk ook nog de nodige camera’s, om te beginnen met een 40 MP-sensor met een f/1.8 aperture. Ook is er nog een 20 MP-camera aanwezig met een f/2.2 aperture, als laatste is er nog een 8 MP-sensor aanwezig met f/2.4 aperture. Alle sensoren worden ondersteund door de dual-NPU’s aanwezig in de Kirin 980 SoC.

Opgeblazen prijzen

Waar de Huawei P20 Pro eerder dit jaar nog een adviesprijs van 899 euro meekreeg is dat inmiddels waarschijnlijk niet meer voldoende om de marge hoog genoeg te houden. Roland Quandt geeft dan ook aan dat de adviesprijs van de Huawei Mate 20 Pro waarschijnlijk op 999 euro zal gaan liggen. Wat Huawei in gedachten heeft voor de hoger gespecificeerde modellen is nog niet bekend, dat deze ruim boven de 1.000 euro uit gaan komen moge duidelijk zijn. Verder lijkt het nog even te gaan duren voordat het toestel verkrijgbaar is, geruchten spreken over 5 november als de datum waarop het toestel in de verkoop zou gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business